[WK Hockey] Duitsland kan Amerikaanse droom niet stoppen

Het sprookje van de Amerikaanse hockeyvrouwen lijkt geen einde te kennen. Na zeges op Engeland en China en het gelijkspel tegen Argentinië, werd zondagmiddag Duitsland met ruime cijfers verslagen: 4-1. Door de overwinning staat de nummer tien van de wereldranglijst met één been in de halve finale.

De VS mag langzamerhand uitgeroepen worden tot de grootste verrassing van het toernooi. Wanneer de Amerikanen in het veld staan, is het duel van spektakel verzekerd. Zo ook tegen Duitsland. Team USA kwam in de eerste twintig minuten flink onder druk te staan en zag de Duitsers via Eileen Hoffmann en Hannah Gablac gevaarlijk worden. Goalie Jackie Kintzer hield echter haar ploeg op de been, waardoor de VS zich langzamerhand van de Duitse greep verloste. De Amerikanen namen zelfs vlak voor rust de leiding. Na goed voorbereidend werk van Katie O’Donnell gaf Kathleen Sharkey met haar laatste krachten het laatste zetje: 1-0.

Na rust was het over en uit voor Duitsland. De Amerikanen verdubbelden via de derde corner de marge, doordat Caroline Nichols de bal in de lange hoek flatste. Drie minuten later was ook de 3-0 een feit. Katie Reinprecht stond vogelvrij in de Duitse cirkel en ramde de bal hard achter Kintzer. Alsof het niet nog erger kon voor de Europees kampioen, kwam ook de 4-0 op het scorebord te staan. Na een Duitse verdedigingsfout was Sharkey wederom trefzeker. Tien minuten voor tijd redde Kristina Hillmann de Duitse eer door voor de 4-1 te tekenen.