[WK Hockey] Argentinië bijna in halve finale na zege op Zuid-Korea

De Argentijnse mannen staan met één been in de halve finale van het wereldkampioenschap na een 0-5 zege op Zuid-Korea. Zondag versloegen Los Leones de Aziaten met speels gemak, waardoor zij met negen punten uit vier wedstrijden tweede staan in poule B. Als het team van Carlos Retegui dinsdag tegen Zuid-Afrika ten minste één punt verovert, is het zeker van een plekje bij de laatste vier.

Met een rake strafcorner tegen Nederland en een hattrick tegen Nieuw-Zeeland eerder dit toernooi, liet Gonzalo Peillat al zien met scherp te schieten. In het duel met Zuid-Korea mocht de 21-jarige verdediger binnen twintig minuten drie keer aanleggen voor een korte hoekslag, de talentvolle Argentijn zette alle drie de corners om in een doelpunt.

Ook Lucas Vila pikte in de eerste helft een doelpuntje mee voor Los Leones, waardoor de Zuid-Koreaanse keeper Myungho Lee al na 28 minuten en vier tegendoelpunten werd vervangen door Jaehyeon Kim. Kim hield zijn doel schoon de rest van de eerste helft, maar zag zijn ploeggenoten nooit voor dreiging zorgen in de vijandige cirkel.

Na de pauze waren de Aziaten iets gevaarlijker, maar het was opnieuw Argentinië dat de dienst uitmaakte. Ook qua veldspel lieten de Argentijnen zien veel beter te zijn dan de elfde plek op de wereldranglijst vermoeden doet, met als hoogtepunt het doelpunt dat Guillermo ‘Willy’ Schickendantz in de 53ste minuut maakte. De oudste man van het veld, Schickendantz wordt deze maand 35, tikte een backhandschot van Agustin Mazzilli, uit de lucht boven zijn hoofd, over keeper Kim.

Dinsdag wacht Zuid-Afrika als laatste tegenstander in de poule voor Argentinië. Als de Zuid-Amerikanen tenminste één punt pakken, zijn ze zeker van de halve finale op dit WK. Een unicum, de Argentijnse mannen kwamen nooit verder dan de zesde plaats op de WK’s van 1986 en 2002. De Koreanen moeten het nog opnemen tegen Duitsland.