[WK Hockey] Duitsers leven nog na overwinning op Nieuw-Zeeland

Duitsland heeft zich met een 5-3 overwinning op Nieuw-Zeeland in de race gehouden voor een ticket voor de halve finales. De olympisch kampioen heeft nu evenveel punten als de Kiwi’s en als Argentinië, dat zondagmiddag nog wel in actie komt tegen Zuid-Korea.

Na de verloren wedstrijden tegen Argentinië en Nederland moest Duitsland alles uit de kast halen om in leven te blijven. Bij een gelijkspel zouden onze oosterburen op sterven na dood zijn geweest. Dat hadden de Duitsers goed in hun oren geknoopt, want al na twee minuten was het raak. Florian Fuchs kreeg de bal in de cirkel voor zijn stick en schoot de bal verwoestend hard via de onderkant van de lat in het doel: 1-0.

Daarna golfde het spel op en neer. Beide ploegen doken een aantal keer gevaarlijk op voor het vijandelijke doel. Christopher Zeller had met een strafbal de ultieme kans om de voorsprong van zijn ploeg te vergroten, maar hij joeg de bal over de goal heen.

In de slotfase van de eerste helft regende het doelpunten. Allereerst dribbelde Martin Zwicker de cirkel in en verdubbelde hij de Duitse voorsprong. Daarna bracht Andy Hayward de Kiwi’s uit een strafcorner terug tot 2-1. Dat leek de ruststand te worden, totdat Christoper Zeller in de allerlaatste seconde ook een strafcorner binnensleepte: 3-1.

Na rust gooide Duitsland de wedstrijd definitief in het slot. Martin Zwicker wilde de bal vlak voor het doel breed leggen op een medespeler, maar de Nieuw-Zeelander Steve Edwards werkte de bal in eigen doel toen hij de pass probeerde te onderscheppen. Benedikt Fürk maakte er een kwartier later 5-1 van. Vlak voor tijd sloeg Andy Hayward nog twee keer toe uit een strafcorner, waardoor Duitsland, met het oog op het doelsaldo, twee belangrijke doelpunten weggaf en niet met 5-1, maar met 5-3 won.

Ondanks de overwinning zijn de Duitsers nog wel afhankelijk van de resultaten van Nieuw-Zeeland en met name van Argentinië, dat na het duel tegen Zuid-Korea nog tegen Zuid-Afrika speelt. Duitsland kruist dinsdag in zijn laatste poulewedstrijd de degens met Zuid-Korea.