Mondragón oudste voetballer op WK in Brazilië

Faryd Mondragón is deze zomer de oudste WK-ganger. De Colombiaanse doelman wordt tijdens het toernooi 43 jaar. Zijn landgenoot Mario Yepes is met 38 jaar de op een na oudste speler. Hij wordt op de voet gevolgd door Noel Valladares (Honduras), Giorgos Karagounis (Griekenland) en Miroslav Klose (Duitsland), die tijdens het toernooi 37 jaar zijn.

De jongste speler op het WK in Brazilië is Fabrice Olinga. De aanvaller van Kameroen is vorige maand achttien geworden. De tweede achttienjarige is de Engelsman Luke Shaw. De verdediger van Southampton wordt een dag voor de finale 19.

De meest ervaren WK-deelnemer is Iker Casillas. De doelman van Spanje heeft tot nu toe 153 interlands achter zijn naam staan en maakt zich op voor zijn vierde WK. Hij blijft daarmee de Japanner Yasuhito Endo (143) en de Iraniër Javad Nekounam (142) voor.

De meeste ervaring bij het Nederlands elftal komt van Wesley Sneijder en Dirk Kuijt. Ze staan beiden op 98 interlands en kunnen in Brazilië de grens van honderd caps passeren. Kuijt is met zijn 33 jaar de oudste speler in de selectie van bondscoach Louis van Gaal.