Oranje onder 17 naar finale EK na riante zege

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar heeft de finale van het EK bereikt. In het Ta' Qali-stadion op Malta veegde Oranje Schotland zondag met 5-0 van de mat. In de finale is Engeland de tegenstander.

Calvin Verdonk opende na 35 minuten met een rake strafschop de score voor Nederland. Abdelhak Nouri verdubbelde de marge drie minuten later. Via een aangeraakt schot van Steven Bergwijn werd het na iets minder dan een uur 3-0.

Het hoogtepunt van de avond werd verzorgd door Segun Owobowale. Met een ferme knal tegen de onderkant van de lat liet hij het net bollen: 4-0. Dani van der Moot scoorde zeven minuten voor tijd doelpunt nummer vijf.

Oranje speelde donderdag nog tegen Engeland in de groepsfase. De eilandbewoners werden toen met 2-0 verslagen door de equipe van bondscoach Maarten Stekelenburg, die tot dusver al zijn wedstrijden won op Malta. De finale wordt woensdag gespeeld.