Oranje onder 17 begint met winst aan EK

Het Nederlands elftal onder 17 jaar is goed begonnen aan het Europees kampioenschap in Malta. Het team van bondscoach Maarten Stekelenburg versloeg Turkije met 3-2. De Nederlandse doelpunten kwamen van Calvin Verdonk, Abdelhak Nouri en Bilal Ould-Chikh. In de poule zijn Malta en Engeland de volgende tegenstanders.

In de eerste helft wisten beide ploegen niet te scoren. In de tweede helft kwam Turkije goed uit de startblokken. Al na drie minuten scoorde Enes Ünal. Oranje kwam terug doordat Verdonk een penalty benutte. Vervolgens liep het Nederlands elftal uit tot 3-1. In de 79e minuut deden de Turken nog wat terug door een doelpunt van Fatih Aktay.

Oranje speelt maandag de tweede wedstrijd tegen gastland Malta. De twee beste landen in de poule plaatsen zich voor de halve finales. De finale wordt 21 mei gespeeld. In 2011 en 2012 won het Nederlands elftal onder 17 het Europees kampioenschap.