'Caterham moet nog betalen voor versnellingsbakken'

Het lijkt erop dat niet Lotus maar Caterham de niet betalende klant bij Renault is. In Spanje verkondigde de Franse motorenbouwer dat enkele klanten achter lagen met betalen en de beschuldigende vinger ging toen direct naar Lotus.

Dat team ontkende via teambaas Gerard Lopez meteen. "Wij hebben al onze rekeningen voor de motoren betaald." Toen kwam Caterham in beeld, want het is aannemelijk dat Red Bull Racing en Toro Rosso wel aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Caterham zou aan Red Bull nog geld verschuldigd zijn voor de versnellingsbakken en ook andere rekeningen zouden nog open staan, waaronder die bij Renault.

Het Duitse Auto Motor und Sport gaat zelfs een stap verder. Teameigenaar Tony Fernandes zou minder interesse in de Formule 1 hebben. De reden hiervoor is dat het team, waar Robin Frijns onder contract staat, ook in het vijfde jaar van haar bestaan achteraan de grid staat. Dit tot ergernis van de Maleisische zakenman die verwacht had eindelijk een stapje naar voren te kunnen maken.