[Giro] Trek selecteert debutant Boy van Poppel

Boy van Poppel verschijnt vrijdag in Ierland aan de start van de Giro d'Italia. Werkgever Trek maakte zondag de negenkoppige selectie bekend. Voor Van Poppel is het zijn tweede grote ronde. Afgelopen zomer debuteerde met een 144e plaats in de Tour de France.

Trek gokt in de Giro op meerdere paarden. "We willen een etappe winnen, in de top tien van het klassement eindigen en het goed doen in het ploegenklassement", vertelt ploegleider Adriano Baffi.

Met Giacomo Nizzolo acht Trek zich kansrijke in de massasprints. "Op dit moment hebben we nog geen ervaren sprinttrein. We hebben er wel vanaf het begin van het jaar aan gewerkt, maar het kost tijd om dit samen te laten komen. Danilo Hondo zal de trein leiden en ik heb er vertrouwen in dat Giacomo mee kan doen om ritzeges", vertelt Baffi.

De 26-jarige Van Poppel staat samen met zijn jongere broer Danny bij Trek onder contract. Gebroederlijk maakten ze in dienst van Vacansoleil hun debuut in de Tour. In tegenstelling tot Boy reed Danny de ronde niet uit.