Kies de slogan voor WK-bus Oranje

Het mocht de FIFA weer bekoren om bij het aankomende WK weer mooie slogans op de spelersbussen van de 32 nationale voetbalelftallen te zetten. Net als bij de vorige toernooien mogen de fans een keuze maken tussen drie verschillende slogans, die in zowel de eigen taal, als in het Engels op de bus komen te staan.

Bij de afgelopen twee grote toernooien waren de slogans niet echt een succes bij het Nederlands elftal. Zo werd bij het afgelopen EK de prachtige one-liner ‘Elf leeuwen. Miljoenen fans. Samen zijn we sterk!’ gebruikt en bij het WK van 2010 stond er ‘Let niet op de grote 5, maar pas op voor de oranje 11’ op de Nederlandse spelersbus geplakt. De slogans van 2008 (Eén doel, één gevoel, samen zijn we oranje) en 2006 (Oranje op weg naar goud) waren niet veel beter.

Voor Oranje zijn de marketingmensen van de wereldvoetbalbond dit keer bij de volgende drie opties gekomen:
'Voetbal is onze passie, respect is onze boodschap'
'We scoren met trots'
'Echte mannen dragen oranje'

Stemmen kan via de site van de FIFA. De voorkeur van de FOK!sport redactie gaat overigens naar de laatste, immers dragen echte mannen oranje! Op de site kan ook worden gestemd voor de slogans van de 31 overige landen, waarbij ook vele pareltjes zijn te vinden.