Brands: "Van Gaal is niet de minste"

PSV blinkt dit seizoen uit in wisselvalligheid. De wisselende successen zijn voor Marcel Brands geen reden om het team op de schop te gooien. Volgens de technisch manager van de Eindhovenaren is de huidige spelersgroep in veel opzichten in balans. Hij ziet dan ook geen aanleiding om drastisch in te grijpen en opnieuw te beginnen met opbouwen.

"Er staat een mix van Nederlandse jongens en buitenlandse jongens, van dienende spelers en jongens met creativiteit. Er zijn jongeren en ouderen", legt Brands uit in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Ook wat kwaliteit betreft hebben trainers Phillip Cocu en Ernest Faber niets te klagen, vindt Brands. De 52-jarige bestuurder wijst naar het grote aantal internationals dat de Eindhovense selectie herbergt.

"We spelen regelmatig met alleen maar A-internationals en jeugdinternationals in het team. En die spelers selecteer ik niet hè, dat doen Louis van Gaal en zijn collega's bij andere landen. En Van Gaal is toch bepaald niet de minste coach, lijkt me", aldus Brands.

Met nog drie wedstrijden voor de boeg bezet PSV de vijfde plaats op de ranglijst. De 21-voudige landskampioen hoopt nog minimaal een plaats te stijgen, zodat de play-offs ontlopen kunnen worden.