Sneijder: "Ik raakte de bal lekker"

Wesley Sneijder was een tevreden man na de 1-0 zege van Galatasaray op Fenerbahçe. De Oranje-international tekende voor de enige goal van de wedstrijd. De wedstrijden tussen Fenerbahçe en Galatasaray staan bekend als de meest meeslepende duels ter wereld. De derby van Istanbul stond dit keer in het teken van de laatste kans voor Galatasaray, dat voorafgaand een achterstand van tien punten had op koploper Fener.

De gemoederen liepen zondag ook weer hoog op. Scheidsrechter Yildirim trok maar liefst veertien gele en twee rode kaarten. Ook Sneijder werd op de bon geslingerd. "Maar wie niet?”, lachte Sneijder. "De wedstrijden tussen Galatasaray en Fenerbahçe zijn altijd beladen. Dat bleek maar weer eens", aldus de middenvelder tegen De Telegraaf.

Na negen minuten had Sneijder zijn ploeg al op voorsprong gezet. Het bleek genoeg voor een krappe zege, waardoor Gala nog een kleine kans maakt op de Turkse landstitel. "Ik raakte de bal lekker. Op het moment dat die van mijn voet kwam, dacht ik al dat hij zou zitten."

Door de zege verkleinde de ploeg van Sneijder de achterstand op Fenerbahçe naar zeven punten. De koploper van de Turkse SüperLig heeft echter nog wel een wedstrijd tegoed.