Aangifte tegen Peter Jan Rens om diefstal

Peter Jan Rens heeft zich schuldig gemaakt aan diefstal. Dat beweert de verhuurder van het vakantiehuisje waar de presentator en zijn verloofde Virginia enige tijd mochten wonen. Rens zou nadat hij zijn tijdelijke onderkomen moest verlaten terug zijn gegaan, hebben ingebroken en allerlei huisraad hebben gestolen. De verhuurder heeft aangifte tegen hem gedaan, meldde RTL Boulevard donderdagavond.

Rens en Virginia mochten hun intrek nemen in het huisje op een vakantiepark in Vinkel, maar moesten dat weer verlaten als een koper zou zijn gevonden. Toen dat gebeurde werkten de twee volgens de verhuurder niet mee, wat uitliep op een door de presentator verloren rechtszaak. Omdat er momenteel geen geld valt te halen bij Rens, die volgend jaar 65 wordt, is het plan om in 2015 beslag te laten leggen op zijn AOW-uitkering.

"We krijgen geloof ik nog 3,5 of vierduizend euro van hem", zei de eigenaar van de vakantiewoning. "Ik ben een maand overspannen thuis geweest. We hebben een tijd aan de kalmerende medicijnen gezeten, want het was gewoon best een heftig verhaal." Volgens Virginia heeft Rens niets te maken met de verdwenen huisraad.