Shiffrin wint laatste slalom met overmacht

Skiester Mikaela Shiffrin heeft in Lenzerheide met grote overmacht ook de laatste slalom van het World Cup-seizoen gewonnen. De pas achttienjarige Amerikaanse won daarmee maar liefst vijf van de acht slalomwedstrijden in deze winter. 

In de eerste run maakte de wereld- en olympisch kampioene direct duidelijk dat ze niet van plan was om enige tegenstand te hebben in Zwitserland. Na een foutloze run was ze maar liefst 1,57 seconden sneller dan de Zweedse Frida Hansdotter. Diens landgenote Maria Pietilä-Holmner moest al 1,70 seconden toegeven.

De tweede run ging vooral over wie er tweede en derde zouden worden achter Shiffrin, die de World Cup op de slalom ook al binnen had. De derde plaats zou uiteindelijk naar Marlies Schild gaan. De Oostenrijkse domineerde jarenlang de slalom, maar ook zij kon dit seizoen geen vuist maken tegen Shiffrin.

Pietilä-Holmner viel tegen, terwijl Hansdotter de tiende podiumplek van haar carrière pakte. Opvallend is dat ze slechts één wedstrijd won, en maar liefst negen keer tweede werd, waaronder in Lenzerheide. Shiffrin nam geen groot risico, en won uiteindelijk met 1,44 seconden voorsprong.

Shiffrin won in Sochi de olympische titel op de slalom (Foto: PRO SHOTS/GEPA)
Shiffrin won in Sochi de olympische titel op de slalom (Foto: PRO SHOTS/GEPA)