Aantal storingen bij banken ruim verviervoudigd

De vier grote Nederlandse banken hebben in de eerste twee maanden ruim vier keer zo veel last gehad van internetstoringen als in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt de website allestoringen.nl, die problemen met internetbankieren bijhoudt, dinsdag op basis van storingsmeldingen. Vooral ING had veel last van technisch malheur.

In totaal werden bij de registratiewebsite 57 storingen gemeld, bijna een per dag. ING had met 21 storingen het meeste last van problemen met internetbankieren. Dat zijn er bijna vier keer zo veel als in de eerste twee maanden van vorig jaar. Rabobank kende twintig storingen, een ruime verdrievoudiging.

ABN Amro was vorig jaar nog hekkensluiter, met geen enkele storing. Dit jaar kampte de genationaliseerde bank met vijftien storing in nog geen zestig dagen tijd. De site van de SNS Bank lag er vijf keer uit in januari en februari, tegen twee keer in de openingsmaanden van vorig jaar.

"Nergens in de wereld veroorzaken bankstoringen zo veel overlast als in Nederland", zo stelt medeoprichter Tom Sanders van allestoringen.nl. "Nederland was al wereldkampioen bankstoringen over 2013. De trend over januari en februari suggereert dat Nederland deze positie ook over 2014 zal vasthouden."