Ecclestone slaat terug naar NASCAR-circuitbaas

Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft hard gereageerd op de uitlatingen van Eddie Gossage, circuitbaas van de Texas Motor Speedway dat NASCAR-races organiseert. Hij had de kalender van de Formule 1 in twijfel getrokken en gezegd dat Ecclestone 'veel gekke dingen' deed.

Volgens Ecclestone onderschat Gossage de logistiek die bij de Formule 1 komt kijken. "Wij hebben een klein probleemje dat zij niet hebben. We hebben zes jumbojets die de wereld overvliegen met alle spullen aan boord en we moeten de meest verstandige manier vinden om ze in te zetten. Daarbij kunnen problemen optreden en zowel hij als anderen realiseren zich dit niet."

"De race voor die in de Verenigde Staten is in Rusland, in Sochi. Daar zijn we nog niet eerder geweest en vanuit daar moeten we naar Austin toe. Dat is waarschijnlijk een stuk eenvoudiger dan naar Brazilië reizen en van daaruit door naar Abu Dhabi. Gossage mag zijn handen dichtknijpen dat hij niet hoeft te doen wat wij doen."

Zowel de Formule 1-race in Austin als de NASCAR-race in Fort Worth staan voor 2 november op de rol. "Ik heb met de organisatoren van de race op Circuit of the Americas gesproken en zij denken dat de NASCAR een ander publiek trekt dan de Formule 1. De NASCAR is een binnenlandse raceklasse, wij zijn een wereldwijde."