AEX duikt weer onder vierhonderd punten

De AEX-index heeft woensdag een half procent ingeleverd bij gebrek aan bepalend economisch nieuws. In lijn met andere Europese beurzen sloot de index op 398,64 punten. Aandeelhouders wachten met handelen op een toespraak van Fed-voorzitter Janet Yellen. Zij hopen donderdag op duidelijkheid over verdere afbouw van het steunbeleid van de Amerikaanse centrale bank.

Op de belangrijkste Amsterdamse index was Air France-KLM met een koerswinst van 3,7 procent de sterkste stijger. Corio en PostNL sloten 0,8 procent en 0,7 procent hoger.

KPN verloor met 1,7 procent de meeste beurswaarde. Ook ArcelorMittal leverde 1,7 procent in, nadat dinsdag duidelijk werd dat de werknemers massaal het cao-akkoord verwierpen. Reed Elsevier verloor 1,6 procent in aanloop naar publicatie van de jaarcijfers op donderdag.

Op de Midkap was Corbion ondanks licht tegenvallende resultaten de grote uitblinker met een winst van vier procent. Ook biotechbedrijf Pharming boekte 3,5 procent winst. Heijmans was in aanloop naar de jaarcijfers hekkensluiter. Ook Aalberts eindigde 2,3 procent lager nadat het inzicht in de cijfers had gegeven.