Benno L. bij ruim 500 mensen welkom in de straat

De veroordeelde pedoseksueel Benno L. is bij ruim vijfhonderd mensen welkom in hun straat. Een Facebookpagina met de titel 'Benno L. welkom in onze straat' had donderdagavond 553 likes.

De opsteller van de Facebookpagina vraagt de lezers de pagina alleen te liken als ze er daadwerkelijk over hebben nagedacht. "Welkom in je straat. Omdat mensen geen monsters zijn."

Het afkeuren van volkswoede is volgens de opsteller van de pagina niet genoeg. "Er moeten mensen zijn die zeggen: 'welkom in mijn straat.' Desnoods met angst om het hart."

De pagina telt inmiddels ruim vierhonderd reacties. In een groot deel van die reacties worden afgrijselijke martelingen geopperd die pedofielen zouden moeten ondergaan. "Gelet op vele reacties hieronder kan ik maar één ding met zekerheid concluderen: er lopen heel wat gestoorde mensen op deze aardbol rond die in mijn ogen nog erger zijn dan Benno L.", schrijft een van de reageerders. Een Facebookpagina waarin wordt opgeroepen tot het vertrek van Benno L. telt overigens bijna 5300 likes.

Zaterdag werd bekend dat L. sinds vorige week in een seniorenflat in Leiden woont. Bij zijn huis protesteerden de dagen daarna tientallen mensen die het niet eens zijn met zijn komst. Burgemeester Henri Lenferink (PvdA) besluit vrijdag of L. kan blijven.