Eindhoven door stof om vergoeding Sytze van der V.

Sytze van der V. wacht al een jaar op een schadevergoeding van de gemeente Eindhoven. De gemeente heeft zijn verontschuldigingen aangeboden aan de pedoseksueel en belooft het bedrag van 1649 euro plus rente zo snel mogelijk over te maken.

Het gerechtshof in Den Bosch bepaalde vorig jaar maart dat Eindhoven het bedrag moest betalen wegens het gebiedsverbod dat de gemeente Van der V. had opgelegd. Van der V. stelt dat hem was toegezegd dat hij het geld binnen twee weken zou ontvangen.

Een jaar later staat het geld echter nog altijd niet op zijn rekening. Hij heeft hierover contact gezocht met de gemeente. Die zou aanvankelijk hebben geclaimd dat het geld wel was overgemaakt, maar kwam daar afgelopen week in een mailwisseling met Van der V. op terug.

De gemeente maakt daarin excuses en erkent een fout te hebben gemaakt. Het bedrag van 1649 euro plus 46 euro rente zou alsnog en zo snel mogelijk worden gestort. Van der V. doet het gedrag van de gemeente af als 'Sytze pesten'.

Een woordvoerder van de gemeente bevestigt vrijdagmiddag dat deze week contact is geweest met Van der V., maar wil verder geen commentaar leveren op de kwestie. "Van der V. bedenkt telkens wel weer iets om ons in een kwaad daglicht te stellen." De zegsman zei er geen begrip voor te hebben dat media aandacht aan de kwestie besteden.

Sytze van der V. is veroordeeld tot drie jaar cel wegens ontucht met minderjarige jongens in de Eindhovense wijk Woensel. Na zijn vrijlating in 2009 wilde hij zich weer in de wijk vestigen, maar hier stak de gemeente een stokje voor.

Volgens het hof was het opleggen van het gebiedsverbod niet onrechtmatig, maar was het verbod wel te uitgebreid en te lang van kracht. Van der V. zei materiële en immateriële schade te hebben geleden en had 220.000 euro geëist.