Bloemendaal tast in het duister over Sardar Singh

Komt-ie terug? Of komt-ie niet terug? Dat is de vraag die momenteel boven het ’t Kopje hangt. Het is namelijk nog niet zeker of Bloemendaal ook in de tweede seizoenshelft gebruik kan maken van de diensten van Sardar Singh. De kans bestaat namelijk dat de Indiase international na de Hockey India League in zijn vaderland blijft.

Zelfs coach Russell Garcia weet zes dagen voor de hervatting van de competitie niet of Singh terugkomt. Zeker is dat ook de Indiër (evenals Jaap Stockmann en Tom Boon) zondag afwezig is tegen Kampong. Dan speelt hij namelijk nog in de HIL. De week daarop zou hij mogelijk inzetbaar zijn. "Ik hoop dat hij terugkomt", geeft Garcia aan. "Maar ik heb de laatste tijd daarover geen contact met hem gehad. Ach, zo gaat het soms in India", klinkt het relaxed.

"Dit jaar heb ik al wel contact met hem gehad", zegt Garcia desgevraagd over Singh, wiens spel voor de winterstop tegenviel bij de titelkandidaat. "Ik wist dat hij moe was, ook op mentaal vlak. En dat hij wat ziekjes was, zich niet lekker voelde. Hij moest zich natuurlijk aanpassen aan een nieuwe cultuur. Ik hoop dat hij na de winterstop wat meer gewend is en een betere tweede seizoenshelft speelt."

Momenteel is het dus nog de vraag of Singh überhaupt terugkeert bij de Mussen. De Hockey India League loopt op z’n eind. Wellicht zorgt het minder intensieve wedstrijdschema ervoor dat Garcia zijn Indiase ster weer kan bereiken. Wanneer er duidelijkheid komt? "Hopelijk deze week."

Sardar Singh eerder dit seizoen in actie voor Bloemendaal (PRO SHOTS/Menno Ringnalda)
Sardar Singh eerder dit seizoen in actie voor Bloemendaal (PRO SHOTS/Menno Ringnalda)