[AO] Azarenka staat een game af tegen Meusburger

Victoria Azarenka heeft op indrukwekkende wijze de vierde ronde bereikt op de Australian Open. De als tweede geplaatste Wit-Russin versloeg de Oostenrijkse Yvonne Meusburger zaterdag met 6-1, 6-0.

Azarenka, die het grandslamtoernooi de laatste twee jaar op haar naam schreef, treft nu de Amerikaanse Sloane Stephens (13). Zij was in haar partij de baas over de Oekraïense Elina Svitolina.

Bij de mannen rekende de Fransman Jo-Wilfried Tsonga (10) in drie sets af met zijn landgenoot Gilles Simon (18): 7-6 (5), 6-4 en 6-2. Tsonga treft in de vierde ronde Roger Federer (6).

De twee troffen elkaar vorig jaar twee keer op een grandslamtoernooi. De Zwitser ging er in de kwartfinale in Melbourne met de zege vandoor. Tsonga nam op Roland Garros revanche door Federer in Parijs uit te schakelen.

De Japanner Kei Nishikori (16) was met 7-5, 6-1 en 6-0 te sterk voor Donald Young, die in de eerste ronde Robin Haase had uitgeschakeld. Nishikori treft in de vierde ronde de winnaar van het duel tussen Rafael Nadal (1) en Gaël Monfils (25).