[JL] Dordrecht winterkampioen, averij Sparta

FC Dordrecht gaat als koploper van de Jupiler League de winterstop in. Na drie duels zonder zege won de ploeg van coach Harry van den Ham vrijdag met 2-0 bij Almere City FC. Javier Vet en Marvin Peersman scoorden beiden na rust. Dordrecht heeft nu 46 punten, zes meer dan naaste belager Willem II dat zaterdag in actie komt.

De titelkansen van Sparta zijn verder geslonken. De Rotterdammers gingen met 1-0 onderuit bij VVV-Venlo door een treffer van Leon de Kogel. FC Eindhoven gaat Sparta voorbij op de ranglijst. De Brabanders waren met 3-1 te sterk voor Telstar. Donny de Groot, Fries Deschilder en Soufiane Dadda scoorden voor de thuisploeg, Diangi Matusiwa deed iets terug. Eindhoven heeft nu net als Willem II veertig punten. Sparta staat vierde met 38 punten, gevolgd door VVV met 36 punten.

Jong PSV is nog altijd uitstekend op dreef. De ploeg van coach Darije Kalezic rekende af met FC Oss: 2-1. Elvio van Overbeek en Peter van Ooijen waren trefzeker namens de Eindhovenaren. Gieljan Tissingh scoorde tegen voor de thuisploeg, die voorlaatste staat. PSV bezet de zevende plek met 33 punten.