Skiester Schild wint en evenaart record

Skiester Marlies Schild heeft in Courchevel voor het eerst in bijna twee jaar een slalom gewonnen in de World Cup. In het Franse skioord troefde ze haar zus Bernadette Schild en de Zweedse Frida Hansdotter af.

Na de eerste run ging de leiding nog verrassend naar Bernadette Schild uit Oostenrijk. Zij was iets sneller dan Hansdotter en Marlies Schild. Mikaela Shiffrin, leidster in de World Cup slalom, viel tegen en moest op plek zeven bijna een seconde toegeven. In de tweede manche lukte het de Amerikaanse Shiffrin niet om zich te verbeteren, ze werd uiteindelijk twaalfde.

Van de drie besten mocht Marlies Schild als eerste naar beneden. Haar run was fenomenaal en zij wist dan ook met een groot verschil de leiding te pakken. Nadat Hansdotter zich stukbeet op de tijd van Schild was het de beurt aan de jongste van de twee zusjes, Bernadette. Haar run viel tegen - ze noteerde slechts de 21e tijd - maar het was nog genoeg om de derde plek vast te houden en zo haar tweede podiumplaats te pakken.

Voor Marlies was het een bijzonder moment. Met haar 34e slalomzege in de World Cup evenaarde ze het record van de legendarische Zwitserse Vreni Schneider. De door blessures geplaagde Schild heeft bijna twee jaar moeten wachten op het evenaren van dit record en was dan ook zichtbaar geëmotioneerd toen haar jongere zus niet aan haar tijd kwam en de zege binnen was.