Open brief aan minister Schippers

Daniël de Rijke stuurde een open brief aan minister Edith Schippers, bericht nieuws.nl, waarin hij aangeeft dat de marktwerking in de zorg uitsluiting en verhuftering in de hand werkt. Zo zag het ONVZ hem zelfs als ‘een brandend huis’.

Daniël heeft een Hodgkinlymfoom gehad en is hiervoor succesvol behandeld. Hij wilde overstappen op een andere verzekeraar omdat zijn huidige niet meer alles vergoede. Verschillende verzekeraars reageerden alsof zij met een melaatse te doen hadden. “Het Zilveren Kruis, Avéro en ONVZ weigeren mij ronduit.” schrijft Daniël in zijn brief.

De belangrijkste vraag van de Rijke aan Edith Schippers is: "worden de doelen die u voor ogen had wel bereikt met marktwerking in de zorg?" In een update op de open brief trekt Daniël de volgende conclusie: "En zo word je dus de beste zorgverzekeraar van Nederland: door alleen maar verzekerden toe te laten die geen zorg nodig hebben. Lekker."

Er is veel bijval uit diverse hoeken. Zo vertellen er ook mensen geen hypotheek te krijgen wegens kanker. Daar schrok Daniël van omdat hij later ook wel graag een huis zou willen kunnen kopen.

Nu de open brief viraal gaat op internet en diverse media er aandacht aan hebben besteed kan er ineens wel worden gedacht in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden en heeft Daniël verschillende aanbiedingen van verschillende verzekeraars gehad.