Ruiz: "Ik zie een terugkeer wel zitten"

Bryan Ruiz overweegt Fulham te verlaten voor een Belgische of Nederlandse club. De Costa Ricaan is bij de Engelse club niet zeker van een basisplaats. Ruiz kwam deze jaargang vooralsnog tot elf wedstrijden in de Premier League.

Vier keer kwam de aanvaller als invaller binnen de lijnen. De onlangs vertrokken manager Martin Jol haalde Ruiz aan het begin van het seizoen 2011/12 naar Londen, maar de technicus wist tot op heden nooit echt de harten te stelen op Craven Cottage.

De behendige aanvaller speelde met veel succes bij FC Twente, waarmee hij in 2010 kampioen van Nederland werd. De Wezel verliet Enschede in de zomer van 2011, maar ziet een terugkeer naar de Eredivisie wel zitten. Evenals een rentree in de Belgische Jupiler Pro League, waar de 28-jarige Ruiz in het verleden uitkwam voor AA Gent.

Anderlecht en PSV zouden interesse hebben in de WK-ganger. Met Costa Rica neemt Ruiz het volgend jaar zomer in groep D op tegen Uruguay, Italië en Engeland. Om wekelijks te kunnen spelen kan een vertrek bij Fulham, nu getraind door de Nederlander René Meulensteen, uitkomst bieden. "Ik zie een terugkeer naar België of misschien Nederland wel zitten", zegt Ruiz tegen Het Nieuwsblad.

"Ik heb mooie herinneringen aan België, ik heb daar nog veel vrienden. Ik tel de maanden af en wil het seizoen goed eindigen. Voor Fulham is het nu moeilijk, zowel voor het team als voor de spelers", aldus de aanvaller uit Costa Rica. PSV-directeur Marcel Brands liet onlangs weten dat Ruiz op dit moment niet in beeld was. De club uit Eindhoven had afgelopen zomer wel belangstelling.