[Ligue 1] PSG verstevigt koppositie

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond een eenvoudige 0-3 zege geboekt op bezoek bij Stade Reims. De Parijzenaren staan door de winst zeven punten los in de titelstrijd. Op een slecht bespeelbare grasmat in het Stade Auguste-Delaune II was het Zlatan Ibrahimovic die na een klein halfuur Lucas Moura assisteerde.

Met een geniale pass stuurde de spits Lucas Moura op het doel van Reims af. De kleine Braziliaan liep langs een verdediger alsof het een pilon was. Daarna vuurde Lucas een pegel richting de linkerbovenhoek: 0-1. In het tweede bedrijf verdubbelde PSG de score. Jeremy Menez had al enkele kansen om zeep geholpen, maar zorgde na een uur dan toch voor een comfortabele voorsprong. Op aangeven van Marco Verratti schoot de Franse aanvaller de bal in het dak van het doel: 0-2.

Reims kreeg na 67 minuten nog de kans op de aansluitingstreffer. Verratti haalde Ayite onderuit in het strafschopgebied. Krychowiak nam de verantwoordelijkheid en ging achter de bal staan. De Poolse middenvelder schoot de bal echter hoog over de deklat.

Ibrahimovic loerde al de gehele wedstrijd op een doelpunt, maar het leek niet zijn avond. De doelman van Reims had schijnbaar medelijden met de Zweedse international, want hij gooide de bal zo in de voeten van de boomlange spits, die de bal in het lege doel werkte: 0-3.