[Bundesliga] Moeizame zege Bayern München bij Hoffenheim

Bayern München heeft zaterdag met de nodige moeite de ongeslagen status behouden in de Bundesliga. Op bezoek bij 1899 Hoffenheim won de Duitse landskampioen met 2-1. De winnende goal van Thomas Müller viel pas een kwartier voor tijd.

Voor rust was Hoffenheim door een goal van Niklas Süle op voorsprong gekomen, maar een paar minuten later was er al de gelijkmaker van Mario Mandzukic. Bayern evenaarde en passant een oud record van Hamburger SV. De Rekordmeister is nu 36 competitieduels op rij ongeslagen.

Bayer Leverkusen verloor de aansluiting op Bayern en Borussia Dortmund door met 1-0 te verliezen van nummer laatst Eintracht Braunschweig. Domi Kumbela tikte de bal in de 81e minuut binnen toen zijn teamgenoot Norman Theuerkauf het vizier niet helemaal op scherp had staan.

Gertjan Verbeek zag zijn FC Nürnberg in eigen huis met 3-0 verliezen van SC Freiburg. Het duel tussen de nummers zestien en zeventien leek lang door een treffer van Felix Klaus beslist te worden. Toen in de zeventigste minuut Oliver Sorg rood kreeg, was er weer hoop voor Nürnberg. Freiburg stampte die hoop snel de grond in met doelpunten van Vladimir Darida en Admir Mehmedi.

Hamburger SV verloor voor het eerst sinds Bert van Marwijk bij de club aan het roer staat. In Hamburg was Borussia Mönchengladbach met 2-0 te sterk. Max Kruse tekende voor beide doelpunten van Gladbach. Schalke 04 won met 2-0 bij Hertha BSC. Adam Szalai scoorde al in de 26e minuut, Julian Draxler vergrootte de marge diep in blessuretijd.