Djokovic via Federer naar finale

Novak Djokovic heeft de finale van het Masterstoernooi in Parijs behaald. De nummer twee van de wereld werkte zich in drie sets langs Roger Federer, die na een erbarmelijk seizoen eindelijk zijn vorm weer terug lijkt te hebben gevonden.

De Zwitser kwam fantastisch uit de startblokken en profiteerde van een zeer matig spelende Djokovic. Federer plaatste dan ook al vroeg in de eerste set een break, en ondanks talloze breakkansen tegen bij het uitserveren wist hij toch de set met 6-4 naar zich toe te slepen.

Ook in de tweede set kwam Federer als eerste op een break voorsprong, maar Djokovic repareerde meteen en speelde daarna veel meer gefocust. Federer begon meer fouten te slaan en liet de set al vlug uit zijn handen glippen; het werd 6-3 in het voordeel van de Serviër.

Djokovic liet daarna niet meer los. In de beslissende set plaatste de winnaar uit 2009 twee breaks en kwam in eigen service niet meer in de problemen; 6-2. Met deze overwinning is Djokovic dichtbij het gelijktrekken van de score in onderlinge ontmoetingen tussen de twee. Daarin staat het nu nog wel 16-14 in het voordeel van Federer.

In de finale stuit de Serviër op de winnaar van de partij tussen Rafael Nadal en David Ferrer. Die wedstrijd wordt op het moment van schrijven gespeeld.