F. de Boer: "Te veel jongens uit vorm"

Frank de Boer zag zaterdag hoe zijn Ajax er niet in slaagde RKC Waalwijk te verslaan. De hekkensluiter verliet Amsterdam met een punt (0-0). "We hadden de vorm niet."

"We waren niet bij machte de RKC-muur te slechten", zei De Boer tegenover Fox Sports. "We hadden vandaag gewoon de vorm niet. Als de ruimtes zo klein zijn, zul je een gaatje moeten vinden. Dat hebben we in de eerste helft een paar keer goed gedaan."

Al met al was het te weinig wat Ajax zaterdagavond het eigen publiek voorschotelde. RKC profiteerde daarvan en stuntte met een 0-0 gelijkspel. "Te veel jongens waren ondermaats", concludeerde De Boer. "Ik heb in de rust gezegd, dat als je een vrije trap krijgt, je 'm snel moet nemen. Dan krijg je het publiek ook makkelijker mee en komt er een schwung. Dat heb ik vandaag niet gezien."

Aanvoerder Siem de Jong accentueerde het gebrek aan vorm bij Ajax nog wel het meest, zag ook de trainer. "Als je Siem bijvoorbeeld ziet, de bal die wordt teruggelegd op randje zestien. Zijn schot komt niet eens in de buurt van de goal en dat is vorm van de dag. Daar hadden er meer last van."