[PL] Van Persie helpt United ternauwernood langs Stoke

Manchester United heeft zaterdag de Premier Leaguewedstrijd tegen Stoke City met 3-2 gewonnen. Peter Crouch en voormalig FC Twente-aanvaller Marko Arnautovic brachten de bezoekers twee keer op voorsprong, maar Robin van Persie, Wayne Rooney en Javier Hernandez zorgden met hun doelpunten voor de ommekeer.

Van Persie scoorde zijn 127e Premier Leaguetreffer. De Rotterdammer is daardoor samen met Jimmy Floyd Hasselbaink nu de meest scorende Nederlander in de Premier League.

Van Persie produceerde twee minuten voor rust de 1-1 voor United. Daarnaast verzorgde hij via een hoekschop de assist bij de 2-2 van Rooney in de 78e minuut. Hernandez kopte een minuut later de winnende binnen.

United boekte zijn vierde zege van het seizoen en komt op veertien punten. De ploeg blijft achtste in de Premier League, met acht punten achterstand op koploper Arsenal. Stoke staat zestiende.

Oud-Ajacied Luis Suarez scoorde een hattrick voor Liverpool. Op Anfield versloeg de club West Bromwich Albion met 4-1. Daniel Sturridge maakte de vierde. James Morrison deed via een penalty wat terug voor West Brom, dat twaalfde blijft. Liverpool volgt Arsenal op twee punten.

Everton won met 2-0 bij Aston Villa en houdt met achttien punten zicht op de topploegen. Romelu Lukaku en Leon Osman bezorgden de Liverpudlians met hun goals de overwinning. Christian Benteke miste in de eerste helft een strafschop voor Villa, dat de veertiende plek inneemt. Leandro Bacuna en aanvoerder Ron Vlaar speelden negentig minuten voor de thuisploeg. John Heitinga was niet opgenomen in de Everton-selectie.

Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel speelden met Norwich City 0-0 gelijk tegen Cardiff City. Van Wolfswinkel viel drie minuten voor tijd in. Fer speelde de hele wedstrijd. Norwich staat achttiende, Cardiff vijftiende.