[Bundesliga] Verbeek debuteert bij Nürnberg met remise

Trainer Gertjan Verbeek is met een gelijkspel aan zijn Bundesliga-avontuur begonnen. Zijn ploeg FC Nürnberg speelde vrijdagavond verdienstelijk met 1-1 gelijk bij nummer zes VfB Stuttgart. Vedad Ibisevic schoot al na drie minuten een strafschop raak voor Stuttgart, waarna Josip Drmic met een fraaie goal drie minuten later de eindstand bepaalde.

"Het was een slechte start maar toen scoorden we een mooie goal en hadden we onze kansen. Ik ben tevreden met de 1-1", zei de oefenmeester na afloop van het duel. "Het resultaat is niet slecht, maar het voetbal moet beter."

Verbeek coachte zijn eerste wedstrijd buiten Nederland. De trainer, die eind september werd ontslagen bij AZ en daarvoor Feyenoord, sc Heerenveen en Heracles Almelo coachte, moet Nürnberg naar de eerste zege van het seizoen en lijfsbehoud loodsen. De ploeg bezet na zeven remises en drie nederlagen de zestiende plek in Duitsland.