[WK Kwalificatie] Nigeria dicht bij WK na zege in Ethiopië

De voetballers van Nigeria hebben zondag een voorschot genomen op WK-deelname in Brazilië volgend jaar. In Addis Abeba wonnen de Super Eagles in de laatste kwalificatieronde met 2-1 van Ethiopië. Twee goals van Emmanuel Emenike bezorgden de uitploeg een uitstekende uitgangspositie voor de return.

Ethiopië leek in de eerste helft op voorsprong te komen. Salahdin Ahmed tikte de bal langs de Nigeriaanse goalie, maar Godfrey Oboabona voorkwam een goal door de bal al dan niet voor de doellijn uit het zestienmetergebied te schieten.

Behailu Assefa bezorgde de thuisploeg na 57 minuten alsnog de voorsprong, waarna Emenike tien minuten later de gelijkmaker scoorde. Via een strafschop schoot hij Nigeria in de negentigste minuut naar de overwinning.

De return staat half november op het programma. Nigeria miste sinds 1994 alleen het WK van 2006. Ethiopië hoopt zich voor de eerste keer te plaatsen.