FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 13 oktober 2013

Vier terreurverdachten aangehouden in Londen

In Londen zijn zondag vier terrorismeverdachten gearresteerd. Dat heeft de Londense politie bekendgemaakt, meldt de BBC.

Volgens Schotland Yard worden de mannen verdacht van het opdracht geven, voorbereiden of uitlokken van terroristische aanslagen. Ze zijn aangehouden op de Britse terrorismewet uit 2000. De politie heeft op zes verschillende adressen huiszoeking gedaan.

In een verklaring zei de politie dat de arrestaties werden verricht tijdens een "geplande, door de inlichtingendienst geleide operatie."

Scorende Melis pakt Zweedse titel met Malmö

Voetbalster Manon Melis is zondag met FC Malmö landskampioen van Zweden geworden. De international van het Nederlands elftal won met haar ploeg met 2-0 van Umea IK, waardoor Malmö een speelronde voor het einde niet meer is te achterhalen. Melis tekende zelf in de eerste helft voor het openingsdoelpunt.

Het is voor Melis met Malmö de derde titel. Eerder werd ze al in 2010 en 2011 kampioen. Melis speelt sinds 2007 in Zweden.

[Upd] 'Arrestatie in zaak Maddie McCann'

Volgens de Britse krant The Sunday Mirror is er een man aangehouden in de zaak van het vermiste Britse meisje Madeleine McCann. De man zou zijn gearresteerd door de politie van Manchester. Ook zouden er computers in beslag zijn genomen.

In 2007 verdween de destijds 3-jarige Madeleine uit een vakantiehuis in de Portugese Algarve. De Portugese politie sloot de zaak in 2008 zonder erachter te zijn gekomen wat er met Madeleine is gebeurd.

Update 23.29
De Britse politie en Scotland Yard ontkennen dat er een aanhouding is verricht inzake Madeleine McCann.

Smoothie net zo gezond als cola

Slecht nieuws voor alle wijsneuzen die tijdens een meerdaags festival de dag gezond met een smoothie denken te beginnen: zo’n pseudo-gezonde opkikker is net zo gezond als frisdrank.

Dit is althans de mening van wetenschapper Christophe Mathhys. In het drankje zouden net zoveel suikers zitten als in bijvoorbeeld cola. Door het persen en mixen van de ingrediënten gaan bovendien veel (goede) eigenschappen van het fruit of groenten verloren.

De Belgische professor, eentje die voor de verandering nog nooit een teletijdmachine heeft uitgevonden, raadt aan om slechts één smoothie per dag te nuttigen. Een stuk fruit eten is volgens de onderzoeker een stuk gezonder. 

Cagliari-spelers dreigen met staking

De spelers van het Italiaanse Cagliari gaan mogelijk staken. De voetballers zijn het zat dat ze, vanwege aanhoudende problemen met het stadion, hun 'thuisduels' in Triëst spelen.

In het stadion van Cagliari, Stadio Is Arenas, kan al tijden niet worden gespeeld. In 2012 kwam het als thuishaven in de plaats van Stadio Sant'Elia, maar het blijkt vandaag de dag nog altijd niet aan de veiligheidsvoorschriften te voldoen.

De spelers overwegen te gaan staken. Op zaterdag 19 oktober staat de volgende thuiswedstrijd op het programma; Catania komt dan op bezoek. Maar het is nog niet bekend of de wedstrijd doorgaat en waar hij dan zal worden afgewerkt.

Cagliari speelde vorig seizoen tegen Sampdoria en Torino al twee keer voor lege tribunes. Eerder kreeg de club uit Sardinië al een reglementaire 3-0 nederlaag opgelegd. De Italiaanse voetbalbond (FIGC) gaf Cagliari de schuld van het niet doorgaan van het thuisduel met AS Roma.

Omdat Cagliari geen zin meer had de thuisduels zonder publiek te spelen, verhuisde het naar Triëst. In Stadio Nereo Rocco, dat op zevenhonderd kilometer ligt van Cagliari, speelt de club nu de thuisduels.

Help Luna naar huis!

Ze dachten dat ik het niet wist, maar ik weet dat mama en oma ondertussen al 300 duizend euro hebben uitgegeven aan rechtzaken om mij volledig thuis te krijgen. Ik vind ze zo lief. De laatste rechtzaak die me thuis kan brengen bij mama is in december. Maar de advocaat wil nog 50 duizend euro. Mama en oma hebben alleen geen geld meer. Ik wil zo graag naar mama, ik wil zo graag naar huis.

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn krijgt nieuwe database-portal

De meest recente telg in de alombekende Final Fantasy-serie van Square Enix, Final Fantasy XIV: A Realm Reborn, heeft sinds vandaag een nieuwe portal voor zijn database. Daarmee heeft de website dezelfde functionaliteiten gekregen als de Libra Eorzea-app voor iOS.

De database is te bereiken via de Play Guide-sectie van The Lodestone, de officiële website voor alles gerelateerd aan Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. De database bevat informatie over onder andere items, quests, NPCs en achievements.

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

'Team Ninja en Inafune gaan samenwerken'

In een gesprek tussen Team Ninja-baas Yosuke Hayashi en concept lead Keiji Inafune, ook bekend als de bedenker van Mega Man en Mighty no. 9, bespraken de heren de mogelijkheid van een collaboration tussen de Team Ninja-game Yaiba en Mighty no 9.

In de onderstaande video vraagt Keiji Inafune aan het eind van het gesprek, dat ging over de game Yaiba, aan Yosuki Hayashi of het mogelijk is of er een colloboration (samenwerking) mogelijk is tussen de twee games. Hoewel Keiji Inafune in feite beide games heeft bedacht, heeft hij toch toestemming nodig van de Team Ninja-baas om het mogelijk te maken. Wij zijn benieuwd.

[WK kwalificatie] Krol met Tunesië doelpuntloos gelijk tegen Kameroen

Bondscoach Ruud Krol moet volgende maand flink aan de bak om met Tunesië een startbewijs voor het WK in Brazilië af te dwingen. De Nederlandse trainer kwam zondagavond in de eerste wedstrijd van de beslissende play-off tegen Kameroen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De return is 17 november in Kameroen.

Bij Kameroen had Ajacied Eyong Enoh een basisplaats en droeg boegbeeld Samuel Eto'o de aanvoerdersband. De spits van Chelsea bedankte vorige maand voor de nationale ploeg, maar werd door de president van de Kameroense voetbalbond overgehaald om terug te keren.

Krol staat bij Tunesië momenteel op interim-basis voor de groep. Hij vervangt Nabil Maaloul, die opstapte na de 2-0 thuisnederlaag tegen Kaapverdië in de laatste groepswedstrijd. Omdat Kaapverdië, dat zich door de zege voor de play-offs had geplaatst, een niet-speelgerechtigde speler had opgesteld, besloot de FIFA het land uit de WK-kwalificatie te halen. Tunesië profiteerde van de misstap en nam de plek van Kaapverdië in.

[WGP] Taylor walst over Chisnall heen in finale

Phil Taylor heeft op overtuigende wijze de World Grand Prix op zijn naam geschreven. In Dublin wist The Power Dave Chisnall met 6-0 in sets te verslaan. Het is de elfde World Grand Prixtitel voor Taylor. 

Chisnall wist pas in de zesde set voor het eerst een leg te winnen. Taylor wist in die leg geen dubbel te gooien om mee te beginnen. Tijdens de World Grand Prix moeten spelers zowel beginnen als eindigen met een dubbel. Taylor liet zien dat het foutje eenmalig was, want even later finishte The Power met 164, de hoogste finish van het toernooi. Chizzy kwam nog terug tot 2-2, maar daarna was het Taylor die de partij uit gooide. 

Taylor kan 100.000 Engelse pond bijschrijven, omgekend een kleine 118.000 euro. Chisnall moet genoegen nemen met 40.000 pond, zo'n 47.000 euro. Op de wereldranglijst blijft Taylor eerste en Chisnall verstevigt zijn zevende plek. Michael van Gerwen blijft tweede en Raymond van Barneveld staat tiende. 

Meisje (12) bedreigde klasgenoten Vlissingen

Een 12-jarig meisje wordt verdacht van de doodsbedreigingen aan het adres van een basisschoolklas in Vlissingen anderhalve week geleden. Zij zit zelf in de klas, liet een woordvoerder van de politie zondag weten.

De bedreigingen werden gedaan via het sociale netwerk Instagram. Ze waren gericht aan groep 8b van basisschool De Wissel en leidden daar tot veel onrust. De politie kwam het meisje op het spoor nadat de provider uit Amerika gegevens had verstrekt over het Instagram-account en het IP-adres.

De politie heeft het kind zondagmiddag gehoord, evenals twee anderen, maar die zijn waarschijnlijk geen verdachten in de zaak. Volgens een politiewoordvoerder lijkt het op een uit de hand gelopen actie en waren er geen plannen om echt iets te doen. Het meisje heeft nog tevergeefs geprobeerd haar actie terug te draaien.

Zondagavond was er om 19.00 uur in een kerk in Vlissingen een informatiebijeenkomst voor meer dan 200 ouders van de leerlingen van de school.

Vita-versie WRC 4 geshowd

Hoewel we al genoeg gezien hebben van WRC 4 op de consoles, bleef het qua beeldmateriaal van de Vita-versie van de game nogal stil. Dit was enigszins verontrustend, want men beloofde dat de Vita-versie gelijk zou zijn aan de console-versie, zonder dit te onderbouwen.

Gelukkig valt in de onderstaande video te zien dat we niks te vrezen hebben. De game ziet er inderdaad identiek aan de console-versie uit. Uiteraard is de resolutie van de Vita lager dan die van een hdtv en is er vast een beetje met de grafische effecten gesjoemeld, maar niettemin ziet de game er indrukwekkend uit.

WRC 4 komt eind deze maand uit voor pc, PlayStation 3, PlayStation Vita en Xbox 360.

Otterspeer wint 1000 meter in baanrecord

Hein Otterspeer heeft zondag bij de IJsselcup in Deventer de 1000 meter gewonnen. De 24-jarige Zuid-Hollander klokte een winnende tijd van 1.11,50 minuten en haalde daarmee een tiende van het oude baanrecord van Mark Tuitert uit 2003 af. Wereldkampioen sprint Michel Mulder werd op achttien honderdsten tweede. Nummer drie Rhian Ket had al meer dan een seconde achterstand: 1.12,75.

Uiteindelijk doken vijf schaatsers onder de minuut en dertien seconden. Kai Verbij uit Hoogmade klokte 1.12,87, terwijl nummer vijf Lennart Velema tot 1.12,94 kwam.

Boek: William Boyd - James Bond Solo

De naam is Bond, James Bond. Dit is toch wel de bekendste uitspraak uit de Bondboeken en -films. Zestig jaar geleden verscheen het eerste boek: Casino Royale, natuurlijk geschreven door Ian Fleming. William Boyd is de derde auteur die door de Ian Fleming Estate is gevraagd om een officieel James Bondverhaal te schrijven. Zijn boek Solo brengt Bond weer terug naar de jaren zestig.

Taylor Swift opent eigen opleidingscentrum

Taylor Swift heeft zaterdag in de Country Music Hall of Fame in Nashville haar eigen opleidingscentrum geopend. "Ik ben heel blij met dit centrum en het feit dat er vandaag al verschillende lessen gegeven worden", zei de zangeres over het Taylor Swift Education Center, waaraan ze vier miljoen dollar spendeerde.

Het muziekcentrum bestaat onder meer uit een klaslokaal en een zaal met instrumenten. Volgens de 23-jarige Swift is er zeker een kans dat studenten haar een keer in levenden lijve ontmoeten. "We zijn in gesprek over verschillende opleidingen waarbij ik een rol kan spelen. Ik hou niet van het woord 'lecture', omdat het dan klinkt alsof ik ga schreeuwen tegen mensen, maar we zouden een vraag- en antwoordsessie kunnen organiseren of een discussie over het schrijven van liedjes."

Ook zondag is een grote dag voor Swift. Ze neemt dan haar zesde award voor Songwriter/Artist of the Year in ontvangst van de Nashville Songwriters Association.

Acties Moskou na moord lopen uit de hand

In Moskou zijn zondag ongeveer 200 demonstranten opgepakt. Ze voerden actie omdat ze een migrant uit de Kaukasus verdenken van de moord op een Russische jongeman, meldde het Russische persbureau Interfax.

De protesten in het zuidelijke district Birioeliovo begonnen vreedzaam tot een groep jonge mannen ramen in een winkelcentrum vernielden. In het winkelcentrum werd ook een groentewinkel, waar veel migranten uit de Kaukasus en Centraal-Azië in dienst zijn, bestormd. Daarbij werden racistische leuzen geroepen.

De demonstranten eisen meer actie van politie en justitie nadat de 25-jarige Rus die naar huis liep met zijn vriendin, donderdagavond werd doodgestoken.

Turkse studenten gearresteerd voor brengen van Hitlergroet

Twee Turkse studenten hebben afgelopen week in een concentratiekamp een Hitlergroet gebracht.

De twee studenten zijn gearresteerd in Polen voor het brengen van een Hitlergroet in een concentratiekamp in Polen. De ‘groet’ ging richting een groep joden die op bezoek waren in het Majdanek-concentratiekamp.

De Israëlische studenten kregen de groet, toen zij de twee Turkse studenten tegen kwamen. De Israëlische studenten hebben officiële klacht ingediend wat resulteerde in de arrestatie van de twee Turken. 

Als de twee Turkse studenten  schuldig worden bevonden van het verspreiden van ‘fascistische propaganda’, dan hangt hen een celstraf van drie jaar boven het hoofd.

Minder moslims naar Mekka om virus

Uit de hele wereld zijn moslims zondag naar Mekka toegestroomd om te beginnen aan de hadj. Er worden meer dan twee miljoen bedevaartgangers verwacht, ongeveer een miljoen minder dan vorig jaar. De daling wordt voor een deel toegeschreven aan zorgen over een virus dat op de luchtwegen slaat en in het afgelopen jaar in Saudi-Arabië al meer dan vijftig levens heeft geëist.

Uit voorzorg hebben de autoriteiten beduidend minder visa verstrekt aan bejaarden, zwangeren of chronisch zieken. Het aantal bedevaartgangers is ook beperkt in verband met enkele grote bouwprojecten in Mekka.

De hadj is een centrale pijler van de islam. Moslims die gezond van lijf en leden zijn worden geacht de bedevaart een keer in hun leven te maken. De hadj is een vier dagen durend spiritueel zuiveringsritueel op basis van een eeuwenlange interpretatie van de gebruiken van de profeet Mohammed.

Davids krijgt rood als speler/trainer Barnet

Edgar Davids heeft zichzelf geen goede dienst bewezen als speler/trainer van Barnet FC. De voormalig international kreeg in het duel tegen Wrexham rood na een ruzie met met tegenstander Stephen Wright, die ook van het veld gestuurd werd.

Wrexham eindigde het duel met negen spelers omdat even later ook Johnny Hunt rood kreeg. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Barnet, dat vorig seizoen degradeerde uit de laagste profdivisie, League Two, staat na vijftien wedstrijden negende in de Conference National.

Rutte bezoekt Patriot-eenheden in Turkije

Premier Mark Rutte heeft zondag een bezoek gebracht aan de militairen die in de Turkse stad Adana deelnemen aan de Patriot-missie. Hij liet zich met commandant der strijdkrachten generaal Tom Middendorp bijpraten over de missie die erop gericht is Turkije te beschermen tegen mogelijke raketaanvallen uit Syrië, laat defensie zondagavond weten.

De Nederlandse Patriots werden in januari naar Turkije gestuurd toen dat land de NAVO had gevraagd zijn bevolking en grondgebied te helpen beschermen langs de grens met het door een burgeroorlog verscheurde Syrië. Bij de missie zijn zo'n 250 Nederlandse militairen betrokken.

Naast Nederland beschikken alleen de NAVO-landen Duitsland en de Verenigde Staten over Patriots. Ook die landen hebben hun raketafweersysteem ingezet voor Turkije.

De premier werd zondag bij aanvang van zijn bezoek telefonisch welkom geheten door de Turkse premier Reçep Tayyip Erdogan. Vervolgens werden Rutte en Middendorp rondgeleid. Ze bezochten onder meer het commandocentrum en een Patriot-vuureenheid. Ook sprak de premier met de militairen, voor wie hij naar eigen zeggen 'enorm veel respect' heeft. "Ik ben opnieuw onder de indruk van hun professionaliteit. Ze zijn ver en lang weg bij hun gezinnen en vrienden voor de vrede en veiligheid."

Rode Kruis-medewerkers ontvoerd in Syrië

In het noorden van Syrië zijn zeven medewerkers van het Rode Kruis ontvoerd. Dat heeft een woordvoerder van het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) in Damascus meegedeeld.

Het Rode Kruis-team werd zondag rond 12.30 uur door gewapende mannen ontvoerd bij Saraqeb, in de provincie Idlib. Een is een vrijwilliger van de Syrische Rode Halve Maan, de zes anderen zijn medewerkers van het ICRC. Woordvoerder Saleh Dabbakeh wilde niet zeggen welke nationaliteiten de zes hebben.

Amerikaan dood in Egyptische cel

Een Amerikaan die in augustus in Egypte werd opgepakt wegens overtreding van het uitgaansverbod is zondag dood in zijn cel in Ismailia aan het Suezkanaal aangetroffen. De Amerikaanse ambassade zei dat de man waarschijnlijk zelfmoord heeft gepleegd.

De 66-jarige gepensioneerde Amerikaanse legerofficier James Henry was volgens Egyptische veiligheidsfunctionarissen op 25 augustus vanuit Bahrein in Caïro aangekomen. Hij was drie dagen later in het roerige noorden van de Sinaï opgepakt terwijl hij op weg was naar Rafah aan de grens met de Gazastrook. Hij werd met een legervliegtuig naar Ismailia overgebracht en daar overgeleverd aan de politie. Bewakers troffen hem zondag dood in zijn cel aan; hij had zichzelf verhangen met zijn riem en schoenveters, aldus de veiligheidsfunctionarissen.

Vorige maand overleed ook een buitenlander in een Egyptische politiecel. Een Fransman zou door celgenoten zijn doodgeslagen nadat hij in Zamalek in Caïro was opgepakt wegens overtreding van het uitgaansverbod. Dit uitgaansverbod werd door de Egyptische autoriteiten ingesteld om gewelddadige protesten tegen het afzetten van president Mohammed Morsi de kop in te drukken.

Dode SS'er ook niet welkom in Rome

Het lichaam van de in Italië overleden Duitse oorlogsmisdadiger Erich Priebke is niet welkom in Rome. Dat heeft burgemeester Ignazio Marino van de Italiaanse hoofdstad zondag gezegd.

Zaterdag werd duidelijk dat het lichaam van Priebke door Argentinië geweigerd werd. Het was de bedoeling dat de vorige week overleden oud-SS'er daar zou worden begraven, naast zijn vrouw. Na de oorlog zat Priebke kort vast maar in 1946 vluchtte hij naar Argentinië waar hij lange tijd onopgemerkt bleef.

Pas in 1994 werd hij ontdekt en uitgeleverd aan Italië. Daar werd hij in 1998 veroordeeld voor de massaslachting in 1944 in de Ardeatijnse Groeven in Rome. Hij overleed op 100-jarige leeftijd.

Joost Zwagerman: 'dit is smaad'

Joost Zwagerman, schrijver en voormalig stadsdichter van Alkmaar, heeft volgens het studentenblad Propria Cures een leuke bijdrage gekregen uit het Letterfonds.  De auteur mocht ongeveer twee maandsalarissen bijschrijven op zijn bankrekening. Dit geld was afkomstig van het Letterfonds.

De literaire organisatie ontving in 2012 bijna 12 miljoen subsidie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.  Een leuk sommetje geld in tijden van crisis.  7, 5 miljoen daarvan werd verdeeld onder schrijvers, evenementen, vertalers en andere mensen die wel eens een pen vasthouden. Er is nog niet helemaal duidelijk wat er met de  resterende (bijna)  4,5 miljoen harde euries gebeurd is. Van de 7,5 miljoen is in ieder geval 1 miljoen gereserveerd voor een tripje naar de Frankfurter Buchmesse die in 2016 plaats zal vinden.  In de beurs van dit jaar werden maar liefst 10 personen afgevaardigd, het is nog niet bekend wie over drie jaar de gelukkigen zijn.

Ook Joost Zwagerman doet, als je het oudste studentenkrantje van Nederland mag geloven, leuk mee in het subsidiespektakel. Deze meneer, die toch al redelijk in de slappe was zit, zou twee aanvragen hebben ingediend bij het fonds: eentje voor het kriebelen van een roman en een andere aanvraag voor het neerplempen van zijn gedachten in een dichtbundel. Beide aanvragen zouden zijn gehonoreerd, aldus Propria Cures.  Het blad gaat verder in op het feit dat de kersverse vriendin van Zwagerman zelf werkzaam is bij het fonds en dat het stel het financieel wel een tijdje kan uitzingen: de boeken van Joost gaan als broodjes over de toonbank. Bovendien heeft de voormalig winnaar van de Gouden Ganzenveer van 2008 leuk winst gemaakt op de verkoop van het huis waar hij met zijn ex-vrouw in vertoefde.

Joost Zwagerman zelf spreekt van smaad. Via Twitter en HP/De Tijd weerlegt hij de beweringen van het onderzoek. Naar eigen zeggen heeft hij inderdaad respectievelijk 25.000 en 35.000 euro subsidie voor beide projecten aangevraagd, maar werden beide bedragen uitgekeerd in verschillende jaren. De bedragen waren volgens de schrijver terecht aan hem uitgekeerd, omdat hij te weinig verdiende. Ook de bewering dat zijn vriendinnetje, Maaike Pereboom, iets met de uitkering van de subsidie te maken zou hebben, verwijst hij naar het rijk der fabelen. Maaike zou op een afdeling werken die niets met toewijzingen te maken zou hebben.

De schrijver van het controversiële De schaamte voor links gaat vooralsnog geen aangifte doen. Daarvoor vindt hij het weer te onbelangrijk.  

Josje leest een boek

Het opmerkelijkste showbizznieuwtje was gisteravond te zien bij 'Vive la Frans'. K3's Josje blijkt namelijk graag een boek te lezen!

Iedere week logeert een BN'er of zelfs een bekende Belg met Frans en Dorus Bauer op een camping in Zuid-Frankrijk. En gisteren was daar dus Josje Huisman te gast.

Daar vertelde ze graag een boek te lezen, maar alleen op vakantie. Alleen dan heeft ze er de tijd voor. "Als ik voor het slapen ga lezen, vallen binnen twee tellen mijn luikjes dicht", zo vertelt ze aan Frans.

Josje bekende tevens uit een familie van vijf kinderen te komen. Haar vader is namelijk dominee. Wat vaderlief vindt van haar sletterige gedrag, ging Josje niet op in.

Lezende Josje zien? Filmpje is hier te zien! (boek op 16.15)

Palestijns duo bekent moord op Israëliër

De Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet zegt twee jonge Palestijnen uit het zuiden van de Westelijke Jordaanoever te hebben aangehouden die bekend hebben dat zij vorige week een gepensioneerde Israëlische kolonel hebben gedood. Diens echtgenote raakte bij de nachtelijke aanval in een dorp bij de Jordaanse grens gewond.

Het moordwapen is volgens Shin Bet teruggevonden. De Israëlische autoriteiten onderzoeken nog of er nationalistische of criminele motieven in het spel waren.

The Amazing Spider-man 2 aangekondigd

Vanaf volgend jaar is onze spinneman weer te zien op het witte doek en daar hoort natuurlijk weer een nieuwe game. Daarom heeft Activision The Amazing Spider-man 2 aangekondigd voor Nintendo 3DS, pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Nintendo Wii U, Xbox One en Xbox 360. 

The Amazing Spider-man 2 bouwt het verhaal dat in het vorige deel is ontstaan weer verder op en wordt zoals zijn voorganger weer een free roaming-game. Hieronder is een teaser-trailer te bekijken van The Amazing Spider-man 2.  

Groenendijk blij met steun van eerste

Jong Ajax-trainer Alfons Groenendijk kan tegen Fortuna Sittard beschikken over diverse spelers uit de eerste selectie van de Amsterdammers. Vanwege interlandverplichtingen van jeugdelftallen moet Groenendijk een aantal spelers missen. Tobias Sana, Danny Hoesen, Lasse Schöne, Joël Veltman en Thulani Serero sloten aan bij de selectie van Groenendijk. De trainer denkt dat dit eerlijk is tegenover tegenstanders.

"Dit is ook eerlijker naar de andere eerste divisieteams toe. Zij hebben recht op een zo sterk mogelijk Jong Ajax en we kunnen nu een goede mix maken van jonge en ervaren spelers", aldus Groenendijk tegenover RTV Noord-Holland. "Ik heb ze vanmorgen een compliment gemaakt voor hun trainingsarbeid en hun inzet."

"Ondanks de erbarmelijke omstandigheden waren ze een voorbeeld voor de rest", besloot de oefenmeester over de spelers uit de A-selectie. Jong Ajax staat momenteel dertiende in de Jupiler League. Groenenijk en de zijnen haalden veertien punten in elf wedstrijden.

El Al discrimineert passagiers op Schiphol

Luchtvaartmaatschappij El Al heeft zich schuldig gemaakt aan discriminatie van passagiers op Schiphol. Dat blijkt uit een klachtenprocedure bij de marechaussee en een oordeel van het College voor de Rechten van de Mens (voorheen de Commissie Gelijke Behandeling). De discriminatie op basis van huidskleur in kwestie vond plaats in 2011 toen veertien studenten van de Vrije Universiteit op studiereis gingen naar Israël.

Negen van de studenten waren blank en ondervonden geen problemen bij het inchecken. Voor de vijf donkere studenten was dat anders. Al bij het inchecken werden zij onderworpen aan een spervuur van vragen. Bij de gate werden ze zelfs apart in koude hokjes gezet waar ze half ontkleed werden gefouilleerd. Vernederend, aldus de studenten.

In Nederland heeft El Al zich niet bemoeid met de behandeling van de klacht door de marechaussee en het college, maar in de Israëlische media heeft de luchtvaartmaatschappij excuses aangeboden. Ook zou El Al de procedure op Schiphol naar aanleiding van deze zaak hebben aangepast.

De gediscrimineerde studenten laten het echter niet bij deze twee uitspraken zitten. Ze stappen nog naar de rechter, laat hun advocaat weten aan AT5.

Marvel Pinball krijgt Doctor Strange

Ontwikkelaar Zen studios heeft vandaag tijdens New York Comic Con 2013 aangekondigd dat er een Doctor Strange flipperkast komt voor de game Marvel Pinball. Hieronnder is een video te bekijken van de flipperkast.

Doctor Strange is vanaf december te downloaden via Xbox Live, PlayStation Network, iOS, Google Play, Windows 8, OSX, Kindle Fire en Nintendo eShop. Er is helaas nog geen exacte datum. 

[F1 Historie] Vals spel

Dit jaar verschijnt tijdens elk grandprixweekend een Formule 1-special op FOK!sport. Zo lees je niet alleen het laatste F1-nieuws, maar nemen we je ook mee terug in de rijke geschiedenis van de hoogste raceklasse. Vandaag is het tijd om eens de wat schimmige kant van de Formule 1 te bekijken. De kant van de valsspelers en de schandalen die daarbij horen.

Vals spelen is van alle tijd en komt in alle sporten voor. Waar de belangen groot zijn zoeken de deelnemers de grenzen van de regels op en regelmatig gaan ze ook over die grenzen. In de Formule 1 spelen daarbij ook nog de rivaliteiten tussen de teams, het belang van de FIA en de drang naar spektakel een grote rol.

Landstede en Sliedrecht Sport winnen supercup volleybal

Landstede Volleybal en Sliedrecht Sport hebben de supercup gewonnen bij het volleybal. Landstede won in hun eigen hal met 3-0( 25-22, 25-16 en 25-21) van Orion en won de supercup voor het tweede jaar op rij.

Het duel bij de vrouwen was het duel tussen Sliedrecht en Alterno Apeldoorn een stuk spannender. De vrouwen van Sliedrecht keken in de vijfde set aan tegen een achterstand van vijf punten,maar de landskampioen wist de partij alsnog binnen te halen; 12-25, 27-25, 25-17, 21-25 en 15-13.

Kerkhove stunt in kwalificaties Luxemburg

Lesley Kerkhove heeft zondag voor een stunt gezorgd in de kwalificaties van het WTA-toernooi van Luxemburg. De 21-jarige Nederlandse klopte de als eerste geplaatste Alison Riske uit de Verenigde Staten met 7-6 (3), 7-6 (9). Riske is de mondiale nummer 56, Kerkhove staat 261e op de wereldranglijst.

De speelster uit Zierikzee rekende zaterdag al af met Diana Marcinkevica uit Letland. Ze moet nog een keer winnen om het hoofdschema te bereiken. Alleen de Slowaakse Kristina Kucova, de nummer 166 van de wereld, kan dat nog verhinderen.

Porsche wil Afrika veroveren

Porsche wil voor het eind van dit decennium voet aan de grond krijgen in 15 nieuwe landen, voornamelijk op het Afrikaanse continent. Dat zei directeur Bernhard Maier van de Duitse sportwagenfabrikant zondag bij de opening van 's werelds grootste Porschedealer in de Chinese stad Shanghai. Maier gaf niet aan welke landen het bedrijf op de korrel heeft.

Het betreden van nieuwe markten is een wezenlijk onderdeel van de groeistrategie van Porsche dat zichzelf ten doel heeft gesteld in 2015 of 2016 een verkoopniveau van 200.000 auto's per jaar te realiseren. Porsche droeg in de eerste helft van dit jaar 1,3 miljard euro bij aan de operationele winst van 5,8 miljard euro van moederbedrijf Volkswagen, goed voor de derde plek achter Audi en VW.

Porsche wil Afrikaans continent veroveren
Porsche wil Afrikaans continent veroveren (Foto: ANP)

Kardashian en West naar bootcamp

Kim Kardashian en Kanye West besloten zich afgelopen vrijdag eens flink af te beulen. De realityster en de rapper werden in alle vroegte gespot in Sherman Oaks, een district in Californië.

De 32-jarige Kardashian en 36-jarige West droegen beiden een zwarte outfit en kwamen iets te laat opdagen voor de les, vertelt een ingewijde aan het Amerikaanse blad Us Weekly. "Het was nog erg vroeg en er stond een zware les op het programma", aldus de bron. Dat kon het koppel echter niet deren. "Ze lachten volop, toonden hun liefde voor elkaar en moedigden elkaar aan."

De realityster, die in juni beviel van baby North West, volgt regelmatig een klasje bootcamp. Haar geliefde is iets minder sportief. Kardashian heeft naar verluidt bijna haar gewicht van voor de zwangerschap weer terug. "Ze is al achttien kilo afgevallen en heeft nog zo'n 4,5 kilo te gaan."

Verdachten gehoord voor bedreigen basisschoolkinderen

De politie heeft zondag enkele verdachten gehoord voor de doodsbedreiging van leerlingen van een basisschool in Vlissingen. Een van de verdachten is een leerling van de school, laat de politie zondag weten.

Leerlingen van groep 8 van de Zeeuwse school De Wissel werden eerder deze maand via de sociale netwerksite Instagram met de dood bedreigd. De dreigementen bestonden volgens de politie uit schokkende foto's en teksten aan het adres van leerlingen uit deze groep.

De politie kwam de verdachten op het spoor doordat de provider uit Amerika gegevens heeft verstrekt over het Instagram-account en het IP-adres. Politie en justitie onderzoeken welke rol de verdachten bij de bedreigingen hebben gehad.

De ouders van kinderen op de school worden zondagavond op een besloten bijeenkomst geïnformeerd. Daarbij zijn onder meer het Openbaar Ministerie, de politie, de schooldirectie en de burgemeester aanwezig.

[WK Kwalificatie] Nigeria dicht bij WK na zege in Ethiopië

De voetballers van Nigeria hebben zondag een voorschot genomen op WK-deelname in Brazilië volgend jaar. In Addis Abeba wonnen de Super Eagles in de laatste kwalificatieronde met 2-1 van Ethiopië. Twee goals van Emmanuel Emenike bezorgden de uitploeg een uitstekende uitgangspositie voor de return.

Ethiopië leek in de eerste helft op voorsprong te komen. Salahdin Ahmed tikte de bal langs de Nigeriaanse goalie, maar Godfrey Oboabona voorkwam een goal door de bal al dan niet voor de doellijn uit het zestienmetergebied te schieten.

Behailu Assefa bezorgde de thuisploeg na 57 minuten alsnog de voorsprong, waarna Emenike tien minuten later de gelijkmaker scoorde. Via een strafschop schoot hij Nigeria in de negentigste minuut naar de overwinning.

De return staat half november op het programma. Nigeria miste sinds 1994 alleen het WK van 2006. Ethiopië hoopt zich voor de eerste keer te plaatsen.

522 slachtoffers Spaans geweld zaligverklaard

Het Vaticaan heeft zondag 522 mensen, voornamelijk priesters en nonnen, zaligverklaard. Zij werden allen vermoord in de aanloop naar de Spaanse burgeroorlog in de jaren dertig van de vorige eeuw.

De zaligverklaring, in de rooms-katholieke kerk de laatste stap voor heiligverklaring, werd uitgesproken door kardinaal Angelo Amato tijdens een ceremonie in de open lucht in de buurt van de noordoostelijke Spaanse stad Tarragona. Paus Franciscus sprak de congregatie, onder wie bijna vierduizend nabestaanden van de zaligverklaarden, via een teleconferentie kort toe.

Tot dusverre heeft de kerk bij verschillende gelegenheden in totaal meer dan 1500 mensen zaligverklaard die in de jaren dertig in Spanje werden vermoord. Het land had toen te maken met hevige maatschappelijke onrust, onder meer vanwege antiklerikale menigten die geestelijken aanvielen en kerken in brand staken. De onlusten leidden tot de Spaanse burgeroorlog (1936-1939) die werd gewonnen door de troepen van dictator generaal Francisco Franco.

Kimetto wint marathon van Chicago in snelle tijd

Dennis Kimetto heeft zondag de marathon van Chicago gewonnen. De Keniaan snelde in de Amerikaanse stad naar een tijd van twee uur, drie minuten en 45 seconden, een nieuw parcoursrecord. Hij bleef 22 seconden verwijderd van het wereldrecord, dat Wilson Kipsang twee weken geleden in Berlijn liep.

Achter de 29-jarige Kimetto legden twee landgenoten beslag op de overige medailles. Emannuel Mutai finishte kort achter de winnaar als tweede in 2:03.52, terwijl Sammy Kitwara naar de derde plaats liep in 2:05.16.

Bij de vrouwen was er eveneens Keniaans succes. Rita Jeptoo was de beste in een tijd van 2:19.57, een persoonlijk record. Ze bleef landgenote Jemima Sumgong Jelegat 51 seconden voor. De Russin Maria Konovalova pakte het brons in 2:22.46.

Ferry Doedens zit met snee in duim

Ons aller favoriete onbekende bekende Nederlander. Ferry Doedens, heeft nu toch weer iets meegemaakt waar we toch even bij stil moeten staan.

Ferry is samen met een groepje vrienden van hem aan het uitwaaien op het eiland Vlieland. Dat het er daar, naast het weer, ruig aan toe gaat blijkt wel uit de foto's die hij post op zijn Twitteraccount. 

Zo bleek Ferry gisteravond met zijn duim in een snee te zitten. Uhh andersom, met een snee in zijn duim te zitten. Op de foto die Ferry geplaatst heeft is niet te zien hoe hij aan de snee kwam. 

[JL] Helmond wint in slotfase van Telstar

Helmond Sport heeft het uitduel met Telstar met 2-3 gewonnen. Davy Nieskens was in de blessuretijd verantwoordelijk voor de winnende treffer. Serhat Koç schoot zijn ploeg na een halfuur spelen op voorsprong. Kevin Visser probeerde het, faalde en zag Koç wel het goede voorbeeld geven: 0-1.

Tien minuten voor de theepauze zette Daryl van Mieghem de thuisploeg op 1-1. Een voorzet van Sjaak Lettinga werd door Helmond slecht verwerkt, waarna Van Mieghem profiteerde. Nog voor rust kwam Helmond weer op voorsprong via Koç. De kleine aanvaller schoot via het been van een Telstar-verdediger binnen. Doelman Cor Varkevisser bleek volkomen kansloos. Vlak na rust kwam Telstar weer op gelijke hoogte. Van Mieghem kon afwerken na een prima voorzet van Matusiwa.

Diep in blessuretijd viel de beslissing via invaller Nieskens. Hij viel in de slotfasa in en stond vier minuten op het veld. Hij kopte raak vanuit een hoekschop: 2-3. Helmond staat nu zevende in de Jupiler League, Telstar tiende.

Kerber wint van Ivanovic in finale Linz

Angelique Kerber heeft bij het WTA-toernooi in Linz de derde titel van haar carrière gewonnen. De Duitse nummer tien van de wereld deed dat ten koste van Ana Ivanovic, die zich niet gemakkelijk gewonnen gaf en Kerber uiteindelijk een uur en drie kwartier bezighield; 6-4, 7-6(6). 

In de eerste set liep Kerber al snel uit naar een 4-1 voorsprong met twee breaks, maar Ivanovic knokte zich terug tot 4-4, waarna de Servische de set opnieuw uit handen liet glippen. Kerber serveerde vanaf 5-4 relatief simpel uit.

De tweede set werd voor een groot deel gedomineerd door Ivanovic, die het spelbeeld bepaalde en dan wel een winner dan wel een onnodige fout sloeg. Hierdoor jojode de set heen en weer tussen beide speelsters. Ivanovic liep uit naar 3-1, maar de daaropvolgende vier games waren voor Kerber.

Bij 5-4 en 40-0 liet Kerber op eigen service drie matchpunten onbenut, waarna Ivanovic terugbrak en op 6-5 zelf twee setpunten liet liggen. Ook in de tiebreak waren eenzelfde aantal setpunten niet besteed aan de voormalig nummer één van de wereld. Kerber benutte haar vierde matchpunt uiteindelijk wel, maar had daar een fout van Ivanovic voor nodig.

De Duitse doet goede zaken in haar poging om zich bij de beste acht speelsters van dit jaar te scharen, die in Istanbul om de WTA Tour Championships strijden. Kerber staat momenteel negende in de zogeheten race, maar door het afzeggen van de geblesseerde Maria Sharapova heeft de Duitse de grootste kans om alsnog in Istanbul te spelen.

Waarschuwing voor extreem weer ingetrokken

Het KNMI heeft de waarschuwing voor extreem weer zondagmiddag ingetrokken. In de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Utrecht was urenlang code oranje van kracht vanwege grote hoeveelheden neerslag.

In Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland geldt nog wel code geel vanwege zware windstoten. Weggebruikers moeten in die provincies bovendien oppassen voor aquaplaning, waarschuwt het KNMI.

Volgens het KNMI blijft het in het westen van het land nog wel even regenen. De neerslag neemt geleidelijk wel in intensiteit af. In de nacht naar maandag trekt de regen langzaam naar het westen weg en wordt het op de meeste plekken droog.

Redknapp: "QPR-tijd heeft Townsend gemaakt"

Andros Townsend debuteerde afgelopen week namens Engeland tegen Montenegro en deed dat indrukwekkend. QPR-manager Harry Redknapp weet hoe dat komt.

De speler van Tottenham Hotspur bleek in het belangrijke WK-kwalificatieduel met de Montenegrijnen trefzeker (4-1). Hij nam de derde Engelse treffer voor zijn rekening. Townsend speelde vorig jaar bij Queens Park Rangers onder de hoede van Redknapp. "Het verbaast mij niet dat hij het nu zo goed doet bij Tottenham en het Engelse elftal", aldus Redknapp tegen de Sunday Mirror. "Hij heeft veel talent en is een echte professional. Ik denk dat hij bij QPR als voetballer gemaakt is."

"Hij was in zijn tijd bij QPR fantastisch voor ons", vervolgde Redknapp. "Hij liet zien dat hij meestal beter was dan de meeste Premier League-verdedigers. Ik had wel besloten om hem van positie te wisselen. Townsend speelde altijd aan de linkerkant, maar ik besloot om hem vanaf rechts te laten spelen. Daar maakte hij nog meer indruk. Als we niet waren gedegradeerd, had ik geprobeerd om hem definitief vast te leggen, zeker weten."

Nys beste in eerste klassementscross, Van der Poel wint ook

Sven Nys heeft de eerste klassementsveldrit van het seizoen op zijn naam geschreven. De Belgische wereldkampioen was in de blubber van Ronse de sterkste in de GP Mario De Clercq. Uiteraard is Nys daarmee ook de leider in het klassement.

Op het verregende parcours klopte hij de Tsjech Martin Bina, die op een kleine halve minuut binnen kwam. Niels Albert was op 35 seconde de nummer drie. Beste Nederlander was Thijs van Amerongen op de zesde plaats.

Mathieu van der Poel boekte bij zijn eerste wedstrijd bij de beloften ook gelijk een zege. De Nederlander, die twee weken geleden nog wereldkampioen werd bij junioren op de weg, bleek in zijn eerste koers op een niveau hoger ook de sterkste.

Burgemeester Haarlem bedreigd

Bernt Schneiders, burgemeester van Haarlem, is met de dood bedreigd. Vrijdagochtend is hij daarvan door de politie op de hoogte gebracht.

Scheiders heeft de verklaring van de verdachte inmiddels ingezien en noemt de bedreiging "niet mals". De burgervader spreekt verder over een "triest geval".

Van de bedreiging zelf heeft de burgemeester niets gemerkt, maar de politie neemt het geval serieus. Voor de verdachte was het in het verleden al de normaalste zaak van de wereld om overheidsdienaren te bedreigen.

Waarschijnlijk is de verdachte gefrustreerd over het feit dat hem binnen de gemeente een ligplaats voor zijn woonboot is geweigerd.  Heer Schneiders is een kennis van de 47-jarige man en zou zich persoonlijk voor de vergunning hebben ingezet.

Terim: "Ik reken op euforische fans"

Fatih Terim, bondscoach van Turkije, verwacht dat de steun van fans dinsdag iets extra's brengt. De Turken nemen het dan op tegen het Nederlands elftal. Indien Turkije wint, is het zo goed als zeker van een ticket voor de play-offs. In het stadion van Fenerbahçe moet het gaan gebeuren. "Wij rekenen op de steun van vijftigduizend euforische fans die ons met hart en ziel steunen", zei Terim in de Turkse media.

"Wij zijn de Turkse nationale ploeg en dinsdag gaat het louter om het wit en rood van de Turkse vlag", vervolgde de keuzeheer. "Als we ons kwalificeren voor Brazilië, dan hebben de fans een aandeel in dat succes. Ik hoop dat het lukt", benadrukte hij.

Nederland wil echter ook graag winnen. Oranje wil namelijk groepshoofd worden op het WK. Daarvoor moet het bij de zeven best geklasseerde landen zitten op de wereldranglijst van de FIFA. Momenteel is die zevende plaats nog niet bereikt.

Degenkolb wint Parijs-Tours

John Degenkolb heeft zondag Parijs-Tours op zijn naam geschreven. De Duitser van Argos-Shimano was na 235 kilometer de sterkste in de sprint van een klein peloton. Hij bleef de Deen Michael Mørkøv en de Fransman Arnaud Démare ruimschoots voor. Een solo van Noord-Hollander Jetse Bol strandde in het zicht van de haven.

De 107e editie van de Franse semiklassieker verliep aanvankelijk volgens het vaste stramien. Sebastian Lander, Julien Duval, Aleksejs Saramotins en Yannick Martinez waagden een poging. De aanvallers kregen bijna vijf minuten van het peloton, maar aanspraak op de zege maakte het viertal nooit.

Daarachter bracht Niki Terpstra met ruim dertig kilometer te gaan het spel op de wagen. De versnelling van de Nederlander was voor meerdere renners het sein om het eens te proberen. Onder anderen Lars Boom liet zich zien, maar in tegenstelling tot zijn ploeggenoot Sep Vanmarcke en Ramon Sinkeldam kreeg hij geen gaatje.

De aanval van Vanmarcke en Sinkeldam strandde op zestien kilometer van de finish, terwijl de laatste vluchter Saramotins niet veel later werd ingerekend. De koers kreeg vervolgens een verrassende wending. Sprinters Degenkolb en Démare sprongen op het laatste klimmetje mee met een aanval, met verder Sylvain Chavanel, Marco Marcato, Mørkøv, Bol en Vanmarcke.

Het zevental kreeg onder anderen gezelschap van Greg Van Avermaet, maar de aanval liep toch spaak. Bol was op dat moment al gevlogen en leek even voor een stunt te kunnen zorgen. Door het werk van Argos en een jump van Mørkøv moest de Belkin-coureur op 500 meter toch capituleren, waarna Degenkolb superieur was in de sprint.

Bondscoach Angola weg na mislukte WK-kwalificatie

Gustavo Ferrin is niet langer bondscoach van de voetballers van Angola. De Uruguayaan en de voetbalbond hebben besloten ieder hun eigen weg te gaan nadat het land zich niet wist te plaatsen voor het WK in Brazilië van volgend jaar. Dat meldt de voetbalbond in een verklaring.

Angola eindigde in zijn kwalificatiegroep met Senegal, Oeganda en Liberia als derde. Ferrin wist het land daarnaast ook niet te leiden naar het African Nations Championship 2014, een continentaal toernooi waar alleen spelers uit de eigen competitie aan mee mogen doen. Ferrin was sinds juli vorig jaar in dienst bij Angola.

Dodental pelgrims loopt op

Zeker 89 pelgrims, onder wie vrouwen en kinderen, zijn zondag omgekomen toen paniek uitbrak bij een hindoetempel in het district Datia in de centrale deelstaat Madhya Pradesh. De meeste slachtoffers vielen in het gedrang. Anderen verdronken in een rivier, meldden Indiase media.

Zo'n 50.000 bedevaartsgangers hadden zich bij de Ratangarh-tempel verzameld voor een religieus festival toen de paniek uitbrak. Het drama gebeurde bij een brug over de rivier de Sindh die naar de tempel leidt. Sommige slachtoffers vielen in de rivier. Volgens de lokale autoriteiten brak paniek uit op de brug toen het gerucht de ronde deed dat de oeververbinding zou instorten.

Volgens de politie kan het dodental nog oplopen. Meer dan 100 mensen zijn gewond geraakt.

De hulpverlening werd gehinderd door grote verkeersopstoppingen van en naar de tempel. Boze mensen gooiden stenen naar de politie.

India is geregeld het toneel van dergelijke ongelukken. Alleen al dit jaar kwamen tientallen mensen om het leven door uitbraken van paniek. In 2011 stierven meer dan 100 mensen tijdens een festival in de zuidelijke staat Kerala. In 2008 kwamen meer dan 220 mensen om door toen paniek uitbrak bij de Chamunda Devi-tempel in Jodhpur in het noordwesten van het land.

Dodental Indiase pelgrims loopt op
Dodental Indiase pelgrims loopt op (Foto: ANP)

Inbreker overleden na sprong in kanaal

De inbreker die in de nacht van zaterdag op zondag in Helmond in een kanaal sprong, is overleden. De man, een 46-jarige Helmonder, was het water in gedoken op de vlucht voor de politie. Toen agenten hem uit het water visten was hij niet bij kennis, laat de politie zondag weten.

De politie kreeg rond 01.30 uur een melding over een inbraak op een bedrijventerrein aan de Scheepsboulevard in de Noord-Brabantse plaats. Een beveiliger leidde de agenten naar de twee verdachten, die bij het zien van de politieauto in het kanaal sprongen.

Een van de verdachten, een 35-jarige man uit Geldrop, kwam op bevel van de politie uit het water, maar de Helmonder zwom door. De agenten zagen dat hij moeite had met zwemmen en gingen het water in om de verdachte op het droge te helpen. Hij werd gereanimeerd en naar een ziekenhuis gebracht, waar hij later op de dag overleed.

De twee zouden kabels hebben gestolen. De man uit Geldrop is aangehouden en zit vast.

Nog zeker 160 vermisten na scheepsramp Mali

Er worden nog altijd zo'n honderdzestig mensen vermist na de scheepsramp vrijdag op de rivier de Niger in Mali. Dat hebben overlevenden van de ramp zondag gezegd. Tot dusverre zijn dertig lichamen geborgen.

Er waren zo'n vierhonderd mensen aan boord van het passagiersschip toen het, onderweg van Mopti naar het noordelijk gelegen Timboektoe, volgens getuigen na veel lawaai in tweeën brak. De meeste opvarenden lagen te slapen op het moment van de ramp.

Djokovic wint masterstoernooi van Shanghai

Novak Djokovic heeft zijn titel op het masterstoernooi van Shanghai succesvol verdedigd. De als eerste geplaatste Serviër versloeg in een enerverende finale de Argentijn Juan Martin del Potro (6) met 6-1, 3-6 en 7-6 (3).

Djokovic won vorige week het toernooi van Beijing en is nu al twintig wedstrijden op rij ongeslagen op Chinese bodem. Del Potro had in Shanghai in de halve finale verrassend de mondiale nummer een Rafael Nadal uitgeschakeld.

De Serviër kreeg na ruim twee uur tennis zijn eerste wedstrijdpunten. Op de service van Del Potro gaf hij bij een 5-4 stand in de derde set echter een 40-15 voorsprong uit handen. De Argentijn knokte zich met de nodige moeite naar de tiebreak, waarin Djokovic alsnog de sterkste bleek.

De eerste set werd getekend door de sterke forehand van Djokovic en de matige service van Del Potro. Djokovic, die 13 winners sloeg, maakte gretig gebruik van de teleurstellende start van de Argentijn en verzilverde twee van zijn vijf breakkansen.

In de tweede set had de nummer twee van de wereld juist moeite met zijn opslag en verbeterde Del Potro zich aanzienlijk. Ondanks dat de Argentijn tot slechts een breakkans kwam was zijn overwicht terug te zien in de setstand: 6-3. Djokovic kwam vervolgens in de beslissende set sterk terug en veroverde via een tiebreak zijn vijfde titel van het jaar.

Djokovic en Del Potro hebben zich allebei al geplaatst voor de World Tour Finals in Londen van volgende maand. De beste acht tennissers van de wereld nemen het in Engeland tegen elkaar op.

[MLB] Cardinals vergroten voorsprong op de Dodgers

De St. Louis Cardinals hebben gisteravond hun voorsprong in de Championship Series vergroot naar 2-0. De Dodgers werden in de tweede thuiswedstrijd van de Cardinals met 1-0 verslagen.

De winnende run kwam in de vijfde inning op het scorebord. De grote man bij de Cardinals was echter de rookiepitcher Michael Wacha. Hij hield de Dodgers in het grootste gedeelte van de wedstrijd van scoren af. De vier relievers van de Cardinals zorgden er daarna voor dat de shutout gerealiseerd werd. 

De volgende drie wedstrijden zullen gespeeld worden in Los Angeles. De Cardinals hebben aan twee overwinningen genoeg om door te gaan naar de World Series.

Boston Red Sox - Detroit Tigers

De Detroit Tigers hebben voor een kleine stunt gezorgd door in Boston de eerste wedstrijd van de AL Championship Series te winnen van de Red Sox. Het werd 0-1 voor de Tigers.

De winnende run werd in de zesde inning gescoord. Het was echter de defensie van de Tigers die de show stal vannacht. De Red Sox kregen strikeout na strikeout te verduren en raakten letterlijk geen bal. Even leek het erop dat de Red Sox helemaal geen hit zouden maken. In de negende inning sloegen de Red Sox uiteindelijk toch nog een hit. Deze was echter bij lange na niet goed genoeg om de overwinning van de Tigers in gevaar te brengen. 

Aankomende nacht om 02.00 uur Nederlandse tijd staat de tweede game in deze serie op het programma.

[NHL] Sharks behouden ongeslagen status

De San Jose Sharks hebben vannacht opnieuw een overwinning op hun naam gezet. In San Jose werden de Ottawa Senators met 3-2 verslagen.

De winst kwam de Sharks ditmaal niet aanwaaien. De Senators boden veel verzet en de Sharks moesten diep gaan om de overwinning uit het vuur te slepen. De 19-jarige Tomas Hertl zette de Sharks binnen een minuut al op voorsprong. De Sharks moesten daarna twee goals van de Senators toestaan. Zack Smith trok de stand gelijk en Bobby Ryan zorgde er met een powerplay goal voor dat de Senators op voorsprong kwamen. Met deze 1-2 stand werd er gerust.

In de tweede periode maakten de Sharks hun achterstand ongedaan door middel van een powerplay goal van Patrick Marleau. Een grote tegenvaller voor de Sharks was het uitvallen van Hertl vlak voor het einde van de tweede periode. Het grote talent van de Sharks, eerder al goed voor vier goals in één wedstrijd, moest vlak voor het einde van de tweede periode het ijs verlaten met een blessure nadat hij hard in botsing was gekomen met Clarke MacArthur, een left winger van de Senators. 

In de derde periode kwamen de Sharks voor de tweede keer in de wedstrijd op een voorsprong. Brent Burns maakte een knappe aanval van de Sharks af. De Senators gaven daarna alles wat ze nog hadden maar het mocht niet meer baten. De Sharks hebben nu vijf wedstrijden op rij in reguliere speeltijd gewonnen. 

Overige uitslagen:

Thuis Uit Score
Columbus Blue Jackets Boston Bruins 1 - 3
Detroit Red Wings Philadelphia Flyers 5 - 2
Toronto Maple Leafs Edmonton Oilers 6 - 5 (na overtime)
Washington Capitals Colorando Avalanche 1 - 5
Tampa Bay Lightning Pittsburgh Penguins 4 - 5
Chicago Blackhawks Buffalo Sabres 2 - 1
Minnesota Wild Dallas Stars 5 - 1
Nashville Predators New York Islanders 3 - 2
St. Louis Blues New York Rangers 5 - 3
Vancouver Canucks Montreal Canadiens 1 - 4

Wateroverlast in westen en midden van het land

In het westen van het land komen veel meldingen binnen van wateroverlast als gevolg van de zware regenval. Met name op Goeree-Overflakkee zijn veel straten en kelders ondergelopen, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Ook de regio's Amsterdam en Utrecht hebben te kampen met wateroverlast.

Vooral de Zuid-Hollandse plaatsen Goedereede, Melissant en Stellendam ondervinden overlast. Hulpdiensten staan daar paraat. Ziekenhuizen en verzorgingshuizen worden gecontroleerd, maar aan het begin van de middag leken daar geen grote problemen.

Ook in de regio Amsterdam kwamen meldingen binnen. Daar ging het met name om stormschade als gevolg van de stevige wind, liet een zegsvrouw van de brandweer weten. De brandweer moest vier keer uitrukken om omgevallen bomen van de weg te halen.

In de provincie Utrecht stonden eveneens straten blank. Dierenpark Amersfoort besloot eerder op de ochtend de deuren te sluiten wegens de wateroverlast.

In Zeeland leek het mee te vallen met de overlast door regen. Daar kwamen slechts enkele meldingen binnen, aldus Veiligheidsregio Zeeland.

Naar verwachting houdt de regen nog lange tijd aan, aldus Weerplaza. Het zwaartepunt van het regengebied verplaatst zich naar verwachting naar het noordwesten en oosten. Tot maandag laat kan het nog licht blijven regenen.

Religieus geweld Irak kost weer veel levens

Het religieuze geweld in Irak blijft voortduren. Bij meerdere aanslagen zondag in Irak zijn zeker 31 doden gevallen. Volgens de politie raakten daarnaast tientallen mensen gewond.

De dodelijkste aanslag vond plaats in de zuidelijke stad Hillah, waar op een markt autobommen acht mensen doodden en 22 verwondden. Ook in andere Iraakse steden vonden aanslagen op markten plaats. Daarnaast waren busstations meer dan eens het doelwit.

Stitzinger prolongeert marathontitel

Patrick Stitzinger is zondag voor de tweede keer op rij Nederlands kampioen op de marathon geworden. De Limburger volbracht de 42,195 kilometer in de stromende regen in Eindhoven in 2:18.53 uur. Hij troefde debutant Paul Zwama, die 2:22.19 liep, af. Het brons ging naar Olfert Molenhuis in 2:23.06.

De 32-jarige Stitzinger wilde vooraf onder de twee uur en veertien minuten lopen, de limiet voor het EK atletiek van volgend jaar, maar dat lukte hem niet. "Na 25 kilometer moest ik dat schema loslaten en ben ik blijven doorvechten voor de titel. Daar ben ik blij mee", zei hij na afloop voor de camera van Omroep Brabant.

De Ethiopiër Yemane Adhane maakte zijn favorietenrol waar. Hij was de snelste in 2:09.11, maar bleef door de regen ver verwijderd van het parcoursrecord van 2:05.46. Adhana won vorig jaar de marathon van Rotterdam. Hij bleef zondag zijn landgenoten Bazu Worku (2:09.19) en Belay Asea (2:09.31) voor.

Bij de vrouwen veroverde Andrea Deelstra de Nederlandse titel. De 28-jarige atlete kwam tot een tijd van 2:35.39. "Mijn spieren zijn zo koud. Ik kon geen fatsoenlijke pas meer maken", liet ze weten. Stefanie Bouma werd tweede in 2:38.18, voor Mariska Kramer: 2:38.32. De Keniaanse Ruth Wanjiru won in 2:34.48.

Phailin doodt minder dan gedacht

Cycloon Phailin heeft in India voor veel minder doden gezorgd dan vooraf werd gevreesd. De uiterst grote cycloon stortte zich zaterdag met veel geweld op de oostkust van India. Zondag begonnen de autoriteiten met puinruimen. De cycloon verwoestte onder meer tienduizenden rieten huisjes.

Ongeveer achttien uur nadat Phailin aan land was gekomen, meldden de autoriteiten dat er tot dan toe zeven doden waren gemeld. De meesten van hen kwamen om door vallende takken of omdat het pand waarin zij zich bevonden instortte. Het uiteindelijke dodental zal echter vrijwel zeker stijgen en grote delen van de oostkust zijn nog onbereikbaar. Omdat echter meer dan een half miljoen mensen de komst van Phailin niet hadden afgewacht en een veilig onderkomen hadden gezocht, werden veel levens gespaard, aldus de autoriteiten. "Er is veel schade aan huizen", zei politiechef Amitabh Thakur van het district in de deelstaat Orissa dat het zwaarst werd getroffen. "Maar er zijn weinig mensen omgekomen."

De Indiase autoriteiten hadden onder meer noodvoedselvoorraden aangelegd en schuilplaatsen ingericht. Ook werd de hoogste alarmfase uitgeroepen en stond het leger stand-by met vrachtwagen, vrachtvliegtuigen en helikopters voor reddingsacties. Op veel plekken werd uit voorzorg de elektriciteit uitgeschakeld.

Man offert zoontje aan godin

De meeste religies buitelen over elkaar heen om te vertellen hoe heilig ze het menselijk leven wel niet vinden. Het is alleen verdomde jammer dat sommigen er niet naar handelen. Aan de 'christenen' die homo's lynchen en 'islamitische' terroristen kunnen we nu ook moordende 'hindoes' toevoegen.

Een man uit de Indiaase deelstaat Uttar Pradesh vond het namelijk nodig om met een bijl z'n acht maanden oude zoontje te lijf te gaan. Rajkumar Chaurasia, ook wel Hemant genoemd, deed dat op bevel van de godin Kali, zo verklaarde hij later aan de politie.

Hemant was al vanaf de geboorte van plan zijn zoon als puja te offeren. Op een dag deed hij de baby in bad en nam hem mee naar het altaar voor Kali, dat hij in zijn huis gebouwd had. Vervolgens hakte hij het kind, voor de ogen van diens moeder, tweemaal in de nek.

Geschokte familieleden sloegen alarm en probeerden tevergeefs het kind nog te redden. Hemant sloeg op de vlucht, maar werd door plaatselijke bewoners in de kraag gevat en aan de politie overgeleverd. Die hebben op hun beurt Hemant aangeklaagd wegens moord.

De politie besloot Hemant psychologisch te laten onderzoeken, om te kijken of 'geestelijk onevenwichtig' is. "Hij dacht dat het offer geluk zou brengen in het leven van kinderloze stellen die de tempel van de godin Kali zouden bezoeken," zegt een agent op basis van Hemants verklaring.

Het offeren van mensen, vooral kinderen, is overigens geen zeldzaamheid in Uttar Pradesh. Enkele maanden terug werd een meisje van negen nog in een greppel verdronken door haar oom. Die zei dat de godin hem rijkdom beloofde, in ruil voor het offer.

Zeker 50 doden in India na paniek op brug

Tientallen hindoepelgrims zijn zondag in India om het leven gekomen toen paniek uitbrak onder honderden pelgrims die een brug overstaken op weg naar een tempel. Meer dan honderd mensen raakten gewond, zei de politie.

De paniek brak uit toen pelgrims dachten dat de brug op instorten stond, wat niet het geval was, aldus de politie. Aanwezige politieagenten gebruikten hun wapenstokken om de menigte in bedwang te houden, waarop die reageerde door met stenen te gooien. Eén agent raakte daarbij zwaargewond.

Het exacte aantal doden is nog niet bekend, maar volgens de politie gaat het om zeker vijftig.

Dierenpark Amersfoort dicht wegens regen

Dierenpark Amersfoort heeft zondag de deuren gesloten vanwege de zware regenval. Het park meldt de bezoeker 'niet de gewenste kwaliteit' te kunnen bieden door wateroverlast.

"Op sommige plekken liggen meren van water, die ook niet weg te pompen zijn", laat een woordvoerder weten. Een aantal voetgangerspaden is niet meer te betreden waardoor delen van het park niet te bereiken zijn. Een klein aantal bezoekers van het park is naar huis gestuurd.

De dieren hebben weinig problemen met het weer, meldt de zegsman. Zij kunnen in hun binnenverblijf schuilen. Het park verwacht maandag weer open te zijn.

[JL] Sparta - Achilles '29 afgelast, Telstar - Helmond gaat door

Het Jupiler Leagueduel tussen Sparta en Achilles'29 is afgelast. Het veld in Rotterdam is afgekeurd. Een nieuwe speeldatum wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt. 

Vanwege de aanhoudende regenval kon het duel tussen de huidige nummer twee en de nummer veertien niet doorgaan.  Het duel in Velsen-Zuid tussen Telstar en Helmond Sport gaat vooralsnog wel door. Het duel begint om 14.30 uur. 

[MotoGP] Uitslag Grand Prix Maleisië

Dani Pedrosa heeft de MotoGP-race bij de Grand Prix van Maleisië op zijn naam geschreven. De Spanjaard boekte zijn eerste zege sinds met en bleef zijn landgenoten Marc Marquez en Jorge Lorenzo voor.

Vanaf de start was het een leuke race, met in eerste instantie vijf coureurs die streden om de koppositie. Uiteindelijk was het Pedrosa die Marquez en Lorenzo achter zich kon laten en een gat van drie seconden van elkaar sprokkelde.

Marquez wist op zijn beurt Lorenzo weer voor te blijven en vergrootte ook zijn voorsprong in het klassement. De jonge Spanjaard staat nu 43 punten voor in het kampioenschap en kan bij de volgende Grand Prix al de titel binnenhalen.

Jihadisten executeren burgers

Een rapport van Human Rights Watch laat zien dat in Syrië soennitische strijders zich hebben overgegeven aan een orgie van geweld in alawitische dorpen. Dit gebeurde allemaal tijdens een militair offensief dat in augustus plaatsvond.

Volgens het onderzoek zijn er zeker 190 burgers geslacht, maar mogelijk is dit aantal veel hoger omdat veel lichamen gedumpt zijn in massagraven en er ook veel vermisten zijn. Onder de doden zitten zeker 57 vrouwen, 18 kinderen en 14 bejaarden te betreuren.

Het geweld begon na een gecombineerde aanval van soennitische terroristengroepen zoals het Al Nusra-front, De Islamitische Staat van Irak en nog wat groepen met een moeilijk uitspreekbare naam. Bij veel van die clubjes hobbelen ook islamitische strijders uit West-Europa rond.  De zwakke verdediging van de regeringstroepen werden vrij simpel onder de voet gelopen, waarna men los kon op de burgerbevolking.

Soennieten beschouwen alawieten als no true Scotsmen. De vervolgingen zijn dan ook niet helemaal nieuw. Soennitische heersers hebben een lange geschiedenis wanneer het over de kling jagen van deze –in hun ogen-  ongelovige of zelfs afvallige sekte gaat. Alawieten staan erom bekend dat ze een stuk liberaler zijn dan andere stromingen in de islam.

Een dokter van een ziekenhuis in het naburige Latakia heeft verklaard dat veel lichamen meerdere schot- of steekwonden hadden. Een aantal lijken waren verbrand en tevens hadden een aantal amputaties ondergaan, zonder dat daar een medische noodzaak voor was.

Human RIghts Watch is van mening dat de jihadisten veelal gesponsord worden door rijke individuen uit de Golfstaten.  Het roept de VN op om een wapenembargo in te stellen.

De dappere strijders van de islam hebben nog steeds meer dan 200 burgers als gijzelaar.

Bijker sluit aan bij Jong Oranje voor oefenduel

Lucas Bijker is toegevoegd aan de selectie van Jong Oranje voor de interland tegen Oostenrijk. De verdediger van SC Cambuur komt over van het Nederlands beloftenteam, dat momenteel een oefentoernooi in eigen land speelt. Hij maakte niet eerder deel uit van de selectie van Jong Oranje.

De 20-jarige Bijker is een vaste waarde bij Cambuur, dat de veertiende plaats bezet in de Eredivisie. De linksback, die vorig jaar met de Friezen kampioen werd van de Jupiler League, begon dit seizoen in alle negen competitieduels van zijn club in de basis.

De ploeg van coach Albert Stuivenberg en Oostenrijk treffen elkaar maandag in Deventer voor een oefenduel.

Boetes om bivakmuts op feest

Drie mannen die in Utrecht met bivakmutsen op over straat gingen, hebben daar zaterdag voor ophef gezorgd. Dat meldde de politie zondag.

Verscheidene verontruste mensen belden de politie. Agenten troffen het drietal aan in de omgeving van de Croeselaan. Het bleek te gaan om een vrijgezel die 'ontvoerd' werd door vrienden.

De mannen van tussen 28 en 30 jaar uit Zeist, Utrecht en Baarn toonden weinig begrip voor het feit dat omstanders 112 hadden gebeld. De mannen, behalve de vrijgezel, kregen een boete van 130 euro voor verstoring van de openbare orde.

Boetes om bivakmuts op vrijgezellenfeest
Boetes om bivakmuts op vrijgezellenfeest (Foto: ANP)

[Moto2] Uitslag Grand Prix Maleisië

Pol Espargaro heeft de spanning in het wereldkampioenschap bij de Moto 2-klasse teruggebracht. De Spanjaard werd bij de Grand Prix van Maleisië tweede en zag zijn concurrent Scott Readding slechts zesde worden. De Brit heeft nog wel een voorsprong van negen punten.

De race werd gewonnen door Esteve Rabat, die zag dat de race eerst werd afgebroken vanwege een zware crash in de eerste ronde. Hierbij waren vijf coureurs betrokken, maar geen van hen raakte zwaar geblesseerd.

Na de herstart nam Espargaro de leiding, maar werd nog gepasseerd door Rabat. De Spanjaard staat nu derde in het kampioenschap en is met een achterstand van 28 punten op Redding ook nog niet kansloos voor de titel.


De crash in de eerste ronde waardoor de race werd stilgelegd.

Gesodemieter bij homorechtenprotest Rusland

Een demonstratie van enkele tientallen personen voor homorechten is zaterdag in Sint-Petersburg uitgelopen op ongeregeldheden. Dat gebeurde toen ongeveer tweehonderd conservatieve en religieuze activisten de demonstratie probeerden te verstoren.

De aanwezige politie greep in toen schermutselingen uitbraken, omdat de antihomoactivisten een regenboogvlag uit de handen van een vrouw trokken. Er werden 67 mensen aangehouden.

Het stadsbestuur van Sint-Petersburg had toestemming voor de demonstratie gegeven, ondanks het feit dat de Russische regering in juni een wet aannam waaronder 'homopropaganda' strafbaar is.

Politie neemt speelgoedpistooltjes in beslag

De politie heeft zaterdag op een kermis in het Friese Zwaagwesteinde drie neppistolen in beslag genomen. De wapens waren niet van echt te onderscheiden en daarmee strafbaar, aldus de politie.

Een jongetje had zich bedreigd gevoeld, nadat hij was beschoten met een balletjespistool, laat de politie weten. De drie kinderen die de wapens, waaronder een exemplaar dat balletjes schoot, op zak hadden, verklaarden deze te hebben gewonnen op de kermis.

De politie doet onderzoek naar de kermisexploitant die de pistolen als prijs geeft.

[Moto3] Uitslag Grand Prix Maleisië

De Spaanse motorcoureur Luis Salom heeft zondag de Grand Prix van Maleisië gewonnen in de Moto3-klasse. Hij hield in een enerverende wedstrijd op het circuit van Sepang zijn landgenoot Alex Rins nipt achter zich. Het verschil op de meet bedroeg slechts 69 duizendsten van een seconde. De Portugees Miguel Oliveira passeerde als derde de geblokte vlag.

De Nederlander Jasper Iwema haalde het einde van de race niet. De Drentse wegracer crashte vlak voor het ingaan van de tweede ronde. Salom verstevigde zijn leidende positie in het wereldkampioenschap van de lichtste klasse. Hij staat op 284 punten, Rins volgt met 270 punten.

Bouhanni slaat weer toe in Beijing

Nacer Bouhanni heeft zijn tweede dagsucces op rij behaald in de Ronde van Beijing. De Fransman van FDJ klopte zondag na 176 kilometer de Australiër Michael Matthews en de Rus Alexey Tsatevitch in de massasprint. Belkin-renner Moreno Hofland was op de zestiende plaats de beste Nederlander.

De 23-jarige Bouhanni verstevigde tevens zijn leidende positie in het algemeen klassement. Hij nam de rode leiderstrui zaterdag over van Thor Hushovd, die een dag eerder de openingsrit had gewonnen. Maandag is het de beurt aan de klimmers met een finish bergop. De laatste etappe in China is dinsdag.

Stosur verslaat Canadese tiener in finale Osaka

Samantha Stosur heeft zondag het WTA-toernooi in Osaka op haar naam geschreven. De als derde geplaatste Australische was op het Japanse hardcourt met 3-6, 7-5 en 6-2 te sterk voor Eugenie Bouchard (5) uit Canada. Voor de 29-jarige Stosur is het de tweede titel van het jaar en de vijfde in haar loopbaan.

De nummer twintig van de wereld kon in de eerste set geen vuist maken, maar in het tweede bedrijf ging het lang gelijk op. Op 5-5 sloeg Stosur toe en daarmee kantelde de wedstrijd in haar voordeel. In de beslissende set pakte ze vanaf 1-1 vier games op rij. De US Open-kampioene van 2011 was in 2009 al eens de beste in Osaka.

De 19-jarige Bouchard speelde de eerste WTA-finale in haar loopbaan. Ze is met de 35e plaats de hoogst genoteerde tiener op de wereldranglijst.

Verstandelijk gehandicapte van fiets getrokken

Een verstandelijk gehandicapte man uit Putten van 30 jaar oud is vrijdagmiddag door een nog onbekende man van zijn fiets geduwd. Hierbij liep hij meerdere hoofdwonden op.

Door het slechte weer had de man beslagen brillenglazen en zag hierdoor een voetganger over het hoofd.  Een kleine aanrijding volgde. De aangereden voetganger reageerde niet sportief en werkte de fietser tegen de grond, die hierdoor gewond raakte. Daarna liep de wandelaar, zonder zich verder druk te maken om zijn slachtoffer vrolijk verder.

Een 15-jarig meisje dat toevallig kort daarna langsreed, bekommerde zich gelukkig om de geschrokken Puttenaar.

De politie is op zoek naar een lichtgetinte man, donker haar met een zwarte leren jas.

De Vroome pakt titel in Mexico

Indy de Vroome heeft voor het eerst in haar carriere een ITF-25k toernooi weten te winnen. In het Mexicaanse Tampico won de 17-jarige Cromvoirtse de eindstrijd door de als vierde geplaatste Doroteja Eric(Ser, WTA-250) te verslaan. Het werd 6-4 en 6-3. 

De Vroome was als zesde geplaatst in Tampico. Het is een goed jaar voor De Vroome. Vorig jaar rond deze tijd stond ze nog op plek 769 op de wereldranglijst en volgende week zal de de top300 binnen komen. Het is een goed weekje voor de Nederlanders ook Arantxa Rus wist een ITF-25k toernooi in Spanje te winnen. Later vandaag speelt Jainy Scheepens nog de finale in het Griekse Marathon(ITF-10k). 

Homobokser knock-out

Bokser Orlando Cruz heeft zijn statement voor homoacceptatie geen kracht kunnen bijzetten met de wereldtitel. De Puerto Ricaan, de eerste openlijk homoseksuele bokser, werd zaterdag in de zevende ronde knock-out geslagen door Orlando Salido. Daardoor is de Mexicaan de kersverse wereldkampioen in het vedergewicht.

De 32-jarige Cruz wist met zijn extravagante kledij evenwel de meeste schijnwerpers op zich gericht. Hij verscheen in de ring met een regenboogoutfit en met roze handschoenen. Op die manier wilde hij aandacht vragen voor de acceptatie van homo's. De actie stond niet op zichzelf. Vrijdag was het internationale Coming Out Dag.

"Ik ging de hoek in en hij deelde een flinke klap uit", doelde Cruz, voor wie het zijn eerste titelgevecht in zijn loopbaan was, op het moment dat het licht uitging. "Tot dat moment verliep het gevecht evenwichtig."

Code oranje om extreme neerslag

Het KNMI waarschuwt zondag voor extreem weer. Voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Utrecht geldt code oranje vanwege grote hoeveelheden neerslag.

Op sommige plaatsen valt er meer dan tachtig millimeter regen, aldus het KNMI. Verder komt er in het zuidwesten onweer voor en zijn aan de kust zware windstoten mogelijk.

Meldingen van wateroverlast zijn er tot dusver vooral op Goerree-Overflakkee, aldus een woordvoerder van Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Verder is de A20 tussen Gouda en Hoek van Holland afgesloten als gevolg van water op de weg, meldt de Verkeersinformatiedienst. Er is daar slipgevaar.

Volgens weeronline.nl is de hoeveelheid neerslag die dit etmaal plaatselijk valt, evenveel als er normaal in de hele maand oktober valt. In de avond gaat het minder hard regenen.

Maandag krijgt de westelijke helft van het land nog te maken met regen en is het bewolkt met zo'n 13 tot 15 graden. Woensdag is het even droog, de dagen erna gaat het weer regenen.

'Justin Bieber viel manager dj aan om muziekkeuze'

Justin Bieber heeft afgelopen week voor problemen gezorgd bij een feest in Zuid-Korea. Dat beweert DJ Michael Woods tenminste. Volgens Woods eiste Bieber dat hij hiphop zou draaien tijdens het feest. Toen Woods zijn verzoek negeerde, zou Bieber diens manager hebben aangevallen.

"Toen ik Justin Bieber vertelde dat hij moest oprotten en wat kleren moest aantrekken, sloeg hij mijn toermanager", schrijft Woods op Twitter over de tienerster, die met ontbloot bovenlijf de dj booth in kwam. "Vervolgens vluchtte hij achter een muur van beveiligers."

Volgens Ben Baller, die het feest organiseerde, liggen de zaken iets genuanceerder en zijn er geen klappen uitgedeeld. Tegenover entertainmentsite TMZ geeft Baller wel toe dat Bieber en Woods een 'verhitte discussie' voerden over muziek.

PvdA/VVD populairder geworden door akkoord

Coalitiepartijen VVD en PvdA zijn in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond gestegen nadat vrijdag het begrotingsakkoord voor 2014 werd gesloten. De VVD steeg twee zetels en staat nu op twintig zetels. PvdA steeg eveneens een zetel en komt daarmee op twaalf.

D66 steeg eveneens een zetel ten opzichte van een week eerder en staat nu op twintig zetels. Oppositiepartijen SGP en ChristenUnie zagen hun bijdrage aan het akkoord deze week niet vertaald in meer zetels. SGP houdt er net als vorige week vier, ChristenUnie staat op zes zetels. CDA, dat niet meedeed aan de onderhandelingen over het akkoord, verloor deze week drie zetels.

Het merendeel van de kiezers vindt het positief dat er een begrotingsakkoord is gesloten, maar over de inhoud van het akkoord wordt verdeeld gereageerd. Ruim een derde is er positief over, maar bijna een derde is negatief. Kiezers van D66, ChristenUnie en SGP zijn vooral positief, kiezers van PVV en SP negatief.

Verder hopen na het akkoord meer mensen dat dit kabinet de rit uitzit tot 2017. Vorige week had ongeveer een derde hier hoop op, deze week steeg dit aandeel naar 41 procent. Met 55 procent denkt een meerderheid echter niet dit het kabinet ook daadwerkelijk gaat lukken.

Kramer snel op 5000 meter Inzell

Sven Kramer heeft al vroeg in het schaatsseizoen van zich laten horen. De torenhoge favoriet voor olympisch goud in Sochi won tijdens een wedstrijd in Inzell de 5000 meter in 6.15,38 minuten. Koen Verweij (6.21,45) en Douwe de Vries (6.22,19) werden tweede en derde.

Bij de vrouwen won Ireen Wüst de 1500 meter in 1.55,64 minuten. Dat was 1,08 seconden sneller dan Martina Sablikova. Achter de Tsjechische zette Linda de Vries in 1.58,28 de derde tijd neer.

Ronald Mulder was in Erfurt snel op de 500 meter: 35,38 seconden. Hij bleef landgenoten Pim Schipper (35,63), Jan Smeekens (35,76), Stefan Groothuis (35,90) en Kjeld Nuis (36,06) voor. Op de 1000 meter had Mulder 1.10,81 minuten nodig, 82 honderdsten meer dan de Duitser Samuel Schwarz. Nuis won de 1500 meter in 1.48,75, vlak voor Schipper (1.48,80). Groothuis werd in 1.51,39 derde.

Laurine van Riessen was op de 1000 meter in Erfurt de snelste in 1.18,14 minuten. Op de 500 meter was ze in 39,36 seconden derde geworden. Diane Valkenburg klokte op de 1500 meter in 1.59,99 de snelste.

[F1] Uitslag Grand Prix van Japan

Sebastian Vettel heeft de Grand Prix van Japan op zijn naam geschreven. De kampioenschapsleider profiteerde van een late stop van teamgenoot Mark Webber die in de slotfase nog wel Romain Grosjean verschalkte.

Webber startte op Suzuka van poleposition, maar het was Grosjean die de leiding greep, voor Webber, Vettel en Nico Rosberg. Diens Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton liep in de eerste omloop een lekke band op en werd zo uitvaller. Hij was niet de eerste uitvaller van de dag, want Giedo van der Garde en Jules Bianchi stonden na de eerste bocht in het grind.

Van de toppers was Webber de eerste die naar binnen ging, daarna volgde de rest, waarbij Grosjean de leiding behield. Rosberg viel terug, omdat hij bij het wegrijden uit de pits in het pad van Sergio Perez kwam en hiervoor een drive-through penalty opgelegd kreeg. Dit gaf de vierde plaats aan de wederom sterk rijdende Nico Hülkenberg, terwijl hierachter Fernando Alonso zijn teamgenoot Felipe Massa verschalkte.

Ook bij de tweede serie stops was het Webber die eerder binnenkwam dan de rest van het veld. Het gaf Vettel de mogelijkheid om Grosjean bij te halen die ook vroeg voor de tweede en laatste maal van rubber moest wisselen. Webber leidde de race, voor Grosjean en Vettel die de Fransman op de huid zat. Ver daarachter kreeg Massa een drive-through voor het te snel rijden in de pits en Daniel Ricciardo eentje voor een onreglementaire inhaalactie op Paul di Resta.

Vettel wist na zijn stop op het start/finish-gedeelte Grosjean al snel te passeren. De Duitser lag hierna nog wel vijftien seconden achter Red Bull-teamgenoot Webber die zijn derde stop in moest lossen en achter Grosjean weer naar buiten kwam. De Australiër naderde de Fransman snel en met nog enkele ronden te gaan wist hij mede dankzij achterblijvers de tweede positie te grijpen. Ruim daarachter raakte Hülkenberg nog twee plaatsen kwijt aan Alonso en Kimi Räikkönen die vierde en vijfde werden. Hierachter pakte Esteban Gutierrez zijn eerste punten, voor Rosberg, Jenson Button en Massa.

Uitslag

Pos Coureur Team Tijd
1 Sebastian Vettel Red Bull 1:26:49.301
2 Mark Webber Red Bull +7.129
3 Romain Grosjean Lotus +9.910
4 Fernando Alonso Ferrari +45.605
5 Kimi Räikkönen Lotus +47.325
6 Nico Hulkenberg Sauber +51.615
7 Esteban Gutierrez Sauber +1:11.630
8 Nico Rosberg Mercedes +1:12.023
9 Jenson Button McLaren +1:20.821
10 Felipe Massa Ferrari +1:29.263
11 Paul di Resta Force India +1:38.572
12 Jean-Eric Vergne Toro Rosso +1 Ronde
13 Daniel Ricciardo Toro Rosso +1 Ronde
14 Adrian Sutil Force India +1 Ronde
15 Sergio Perez McLaren +1 Ronde
16 Pastor Maldonado Williams +1 Ronde
17 Valtteri Bottas Williams +1 Ronde
18 Charles Pic Caterham +1 Ronde
19 Max Chilton Marussia +1 Ronde
DNF Lewis Hamilton Mercedes +46 Ronden
DNF Giedo van der Garde Caterham +53 Ronden
DNF Jules Bianchi Marussia +53 Ronden


Coureursstand

Pos Coureur Team Punten
1 Sebastian Vettel Red Bull 297
2 Fernando Alonso Ferrari 207
3 Kimi Räikkönen Lotus 177
4 Lewis Hamilton Mercedes 161
5 Mark Webber Red Bull 148
6 Nico Rosberg Mercedes 126
7 Felipe Massa Ferrari 90
8 Romain Grosjean Lotus 87
9 Jenson Button McLaren 60
10 Nico Hulkenberg Sauber 39
11 Paul di Resta Force India 36
12 Adrian Sutil Force India 26
13 Sergio Perez McLaren 23
14 Daniel Ricciardo Toro Rosso 18
15 Jean-Eric Vergne Toro Rosso 13
16 Esteban Gutierrez Sauber 6
17 Pastor Maldonado Williams 1
18 Valtteri Bottas Williams 0
19 Jules Bianchi Marussia 0
20 Charles Pic Caterham 0
21 Giedo van der Garde Caterham 0
22 Max Chilton Marussia 0


Constructeursstand

Pos Team Punten
1 Red Bull 445
2 Ferrari 297
3 Mercedes 287
4 Lotus 264
5 McLaren 83
6 Force India 62
7 Sauber 45
8 Toro Rosso 31
9 Williams 1
10 Marussia 0
11 Caterham 0

'880.000 slaven in Europa'

In de Europese Unie leven ongeveer 880.000 mensen als slaven. Meer dan een kwart van hen wordt seksueel uitgebuit. Dat blijkt uit cijfers van het Europees Parlement waarover het Duitse weekblad Der Spiegel zondag berichtte.

De georganiseerde misdaad verdient met de mensenhandel jaarlijks ongeveer 25 miljard euro. Het rapport is gemaakt door de CRIM-commissie van het Europees Parlement. Die doet onderzoek naar georganiseerde misdaad, witwaspraktijken en corruptie in Europa.

'Rusland terug naar tijd van dictatuur'

Rusland is terug naar de tijden van communistische dictatuur. Dat stelt D66-Europarlementariër Sophie in 't Veld zondag in een interview met nu.nl.

"We behandelen Rusland alsof het een normale democratie is, maar dat is het niet meer. Laten we niet net doen alsof daar alle normale mechanismen nog functioneren", aldus In 't Veld.

De Europarlementariër zegt verder weinig heil te zien in de door minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) voorgestelde dialoog die met Rusland moet worden aangegaan over het schenden van mensenrechten. "Kijk naar Poetin. Die man spreekt niet de taal van de dialoog, hij spreekt de taal van de macht." In 't Veld vindt onder meer de anti-homowet die de Russische president in juni ondertekende onaanvaardbaar.

Nederland zou volgens de Europarlementariër 'een andere taal moeten spreken' wanneer het om mensenrechten gaat. "Poetin krijgt van iedereen al jaren de ruimte om dit soort dingen te doen. Wil je hem echt laten luisteren, dan zouden we echt wat harder moeten zijn."

FOK!filmblik: Thou Shalt Not Kill... Except (1985)

In het FOK!filmblik van vandaag vinden we een absolute cultklassieker uit 1985 van regisseur Josh Becker. Het was namelijk op 13 oktober 1985 dat de film Thou Shalt Not Kill... Except voor het eerst in een bioscoop in Warren, Michigan te zien was.

Thou Shalt Not Kill… Except

My head hurts, my teeth itch, my feet stink and I don't love Jesus.

Jack Stryker (Brian Schulz) is een Vietnamveteraan die terug naar Amerika mag, nadat hij is neergeschoten bij een aanval van de Vietcong, waarbij de helft van zijn squadron het leven liet. Stryker probeert zijn oude leventje weer op te pakken en krijgt weer een relatie met zijn oude vlam Sally (Cheryl Hausen). Samen met wat maten uit het leger geniet Stryker van het leven op het platteland, maar aan al dat geluk komt een einde als een psychopatische sekteleider (Sam Raimi) en zijn volgelingen de omgeving beginnen te terroriseren. Gelukkig heeft Stryker nog wat oude vrienden van Vietnam, die maar al te graag met het langharige tuig af willen rekenen.

Thou Shalt Not Kill… Except 2

Thou Shalt Not Kill... Except, die ook verscheen onder de titel Stryker's War, is een heerlijke cultfilm, die duidelijk door mensen met liefde voor het genre is gemaakt. Net als bijvoorbeeld Bad Taste van Peter Jackson of El Mariachi van Robert Rodriguez laat ook deze film zien dat je met een bescheiden budget ook een prima film kan afleveren. Thou Shalt Not Kill... Except werd met een budget van slechts 200.000 dollar gemaakt. Het scenario voor de film werd geschreven door Bruce Campbell en Sheldon Lettich. Becker vond het verhaal echter veel te serieus en herschreef het script samen met Scott Spiegel.

Sam Raimi in Thou Shalt Not Kill… Except
Sam Raimi in Thou Shalt Not Kill… Except

Cult Leader: You can't shoot me. I am the Savior returned to Earth, The Messiah, come to lead the people to righteousness. I am Jesus Christ.
Sgt. Jack Stryker: No you're not. You're dead!

Thou Shalt Not Kill… Except 3

Om geldschieters over de brug te halen werd er van het script ook een 48 minuten durende versie op 8mm geschoten. In die film speelde Bruce Campbell de rol van Stryker. Campbell kon echter niet aan de uiteindelijke film meewerken omdat hij lid was geworden van de SAG (Screen Actors Guild) en zodoende niet in non-SAG producties mocht verschijnen.

Thou Shalt Not Kill… Except combo pack

In april 2012 verscheen er een indrukwekkend combo pack van Thou Shalt Not Kill... Except bij Synapse Films. Naast de compleet gerestaureerde film treffen we op de blu-ray ook een behoorlijke hoeveelheid bonusmateriaal aan. Zo zien we de 8mm versie van de film met Bruce Campbell in de hoofdrol, de special Made in Michigan: The Making of, een nieuw interview met Bruce Campbell, een deleted scene en de oorspronkelijke trailer voor de film. Ook kan de film bekeken worden met hilarisch commentaar van Bruce Campbell, Josh Becker en Brian Schulz. Liefhebbers van de eerste twee Evil Dead-films mogen dit pareltje eigenlijk niet missen in hun collectie. Die oude VHS-band is namelijk wel een keer aan vervanging toe.

FOK!filmtip van de dag: Moby Dick (1956)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Moby Dick

Wat is er beter dan op de zondagmiddag met kat, hond of goudvis op schoot naar een fijne film op de televisie te kijken? Ook vanmiddag hebben we weer een fijne film voor jullie in de aanbieding als FOK!filmtip van de dag. Op Canvas is om 14.00 uur de epische avonturenfilm Moby Dick van de legendarische regisseur John Huston te zien.

Ahab
Ahab

From the immortal adventure classic...of whaling men, their ships, and the sea!

Niemand minder dan Ray Bradbury schreef het scenario voor deze spannende avonturenfilm, gebaseerd op het gelijknamige verhaal van Herman Melville. Richard Basehart is Ishmael, een jonge man die graag op walvissen wil jagen. Ondanks alle indianenverhalen over een gestoorde kapitein en zijn rivaal, een witte potvis genaamd Moby Dick, besluit Ishmael om zich aan te sluiten bij de bemanning van het schip de Pequod, het schip van kapitein Ahab. De eerste dagen zien ze de kapitein niet, maar zodra ze Ahab hebben leren kennen merken ze dat alle woeste verhalen toch waar blijken te zijn. Kapitein Ahab verloor ooit zijn been aan de potvis en heeft sindsdien nog maar één doel voor ogen. De dood van Moby Dick.

Moby Dick is boos
Moby Dick is boos

Moby Dick is een prachtige film, met Gregory Peck, Richard Basehart en Leo Genn in de belangrijkste rollen. De film werd in 1954 al opgenomen maar door allerlei omstandigheden zou het nog twee jaar duren voor de spektakelfilm op het witte doek te zien was.

Moby Dick 2

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!

Spinnen tellen in huis en tuin deze week

Een spin in de morgen brengt kommer en zorgen. Maar die spreuk gaat niet op voor het VARA-programma Vroege Vogels dat Nederlanders zondagochtend oproept om mee te doen aan de Nationale huis- en tuinspinnentelling.

Een week lang mag iedereen op zoek naar alle achtpotigen van Nederland. Vroege Vogels heeft een zogenoemde spinnenzoekkaart gemaakt met daarop tien spinnen die mensen in en om het huis kunnen tegenkomen. Op de lijst staan onder meer de kruisspin, de grote trilspin, de (gewone) tandkaak en de wespspin, ook wel tijgerspin genoemd.

De spinnenzoekkaart is te downloaden op de website van het programma. De resultaten van de telling worden volgende week zondag bekendgemaakt.

'Nederlanders tellen spinnen in huis en tuin'
'Nederlanders tellen spinnen in huis en tuin' (Foto: ANP)

Kleutermoord na 22 jaar opgelost

In New York is een 52-jarige man opgepakt voor de moord op een 4-jarig meisje in 1991. Dat heeft de politie zaterdag bekendgemaakt. Het meisje, dat bekend stond onder de naam Baby Hope, werd 22 jaar geleden dood gevonden in een koelbox naast een snelweg in New York.

Conrado Juarez, een neef van het slachtoffertje, bekende zaterdag dat hij het kind twee decennia geleden seksueel heeft misbruikt en daarna vermoord heeft.

Baby Hope, die eigenlijk Anjelica Castillo heette, was nooit als vermist opgegeven en kon pas kort geleden worden geïdentificeerd nadat de politie afgelopen zomer een doorslaggevende tip had gekregen.

Dochter Mulisch schrijft dramaserie over vader

Scenarioschrijfster Frieda Mulisch, de dochter van de in 2010 overleden schrijver Harry Mulisch, schrijft een dramaserie over het leven van haar vader. Dat zei ze zaterdagavond in het Avro-programma Opium TV.

"Je ziet vooral de vrouwen van Harry", liet Frieda Mulisch weten. Daarbij gaat het om Mulisch' moeder, zijn vrouw, zijn vriendin en zijn dochters. "Ik wil dat mijn vader voortleeft", aldus de scenarioschrijfster, die overigens nog op zoek is naar iemand die interesse in het scenario heeft.

Inbreker gereanimeerd na sprong in kanaal

Een inbreker in Helmond is in de nacht van zaterdag op zondag gereanimeerd nadat hij in een kanaal was gesprongen. De man was op de vlucht voor de politie. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Samen met een andere inbreker probeerde de man een onlangs geopende sportschool op een industrieterrein aan de Scheepsboulevard in de Brabantse plaats binnen te komen. Toen de politie hen betrapte, sloegen de mannen op de vlucht.

Beide mannen sprongen in de nabijgelegen Zuid-Willemsvaart. Een van hen klom er weer uit op bevel van de politie, waarop hij werd aangehouden. De ander, niet meer bij kennis, moest door agenten uit het water worden gehaald. Hij is gereanimeerd en naar een ziekenhuis gebracht.

FOK! wat een weer... Plaatselijk zeer veel regen

Goedemorgen! Het noordoosten lijkt vandaag de beste papieren te hebben. Daar zou de zon even kunnen doorbreken en blijft het grotendeels droog. In het westen en zuidwesten valt er langdurig en mogelijk ook zeer veel regen. Misschien dat er daarbij ook een harde wind bij komt te staan, maar dat hangt nog even af van de koers van een kleine, doch zeer venijnige depressie.

In de regen kunnen zich ook nog verscholen buien gaan ontwikkelen en onweer is daarbij niet helemaal uitgesloten. Het spreekt voor zich dat de hoeveelheden dan zeer fors kunnen oplopen. De verwachting ligt tussen de 30 en 50 millimeter, maar lokaal kan dit nog veel meer worden. Er is dus kans op wateroverlast. Wáár echt het accent van de neerslag komt te liggen is heel lastig aan te geven. Op dit moment lijken Zeeland, Zuid-Holland en West-Brabant de grootste kans te maken.... maar een kleine verschuiving en de situatie ziet er heel anders uit. Aandachtspunt vandaag!

Zoals ik in het begin al zei kan de wind dus ook fors uit de hoek komen met windkracht 6 tot 8 langs de kusten van Zeeland en Zuid-Holland. Waarschijnlijk komen er dan ook zware windstoten voor. Kortom: zeer ruig weer in het zuidwesten. 

In het noorden valt het dus wel mee zoals het er nu op lijkt en is het juist prima weer voor een herfstwandeling.

Als het droog weer is loopt het kwik op naar 11 of 12 graden, maar in intensieve regen blijft de temperatuur onder de 10 graden. 

Mededelingen: Als eerste mijn excuses voor het feit dat het weerbericht gisteren ontbrak. De tweede mededeling is dat er vanaf 23 oktober t/m 3 november géén weerbericht verschijnt. Het is voor mij alweer een tijdje geleden, maar ik ga even genieten van een welverdiende vakantie in Griekenland. Maandag 4 november zit ik dan weer op post.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 Baflo1

Met Monopoly als machinist bekijken we de blaadjes op de rails.

Bafl2
En we zien het sein op groen staan.

Bafl3
Het is ook in Baflo herfst en Monopoly zal waarschijnlijk nog véél meer blaadjes op de rails krijgen.

Federer breekt met coach Annacone

Roger Federer en zijn coach Paul Annacone gaan uit elkaar. Dat heeft de Zwitserse tennisser zaterdag bekendgemaakt op zijn website. Federer en Annacone werkten 3,5 jaar samen. In die tijd won Federer op Wimbledon 2012 zijn zeventiende grandslamtitel en pakte hij olympisch zilver. Ook heroverde hij in 2012 de eerste plaats op de wereldranglijst.

Federer, die dit jaar een teleurstellend jaar kent en nog maar een titel won, kwam samen met Annacone tot de beslissing dat hun wegen moesten scheiden. "Paul blijft een goede vriend en we kijken er beiden naar uit om als vrienden met elkaar om te blijven gaan", laat Federer weten.

Annacone coachte in het verleden ook Pete Sampras en Tim Henman. Ook had hij enige tijd het Britse Davis Cupteam onder zijn hoede.

Kandidaat-lijsttrekker PvdA Amersfoort vermist

Een raadslid van de PvdA in Amersfoort wordt sinds donderdagmiddag vermist. Kort na zijn vermissing is vierduizend euro gepind van de bankrekening van de PvdA-fractie in Amersfoort, bevestigt fractievoorzitter Edwin Hinloopen.

De fractie maakt zich ernstige zorgen over het raadslid, Ramón Smits Alvarez, meldt de partij op haar website. Bij de PvdA in Amersfoort wordt tot zondag een lijsttrekkersverkiezing gehouden, waar Smits Alverez een van de kandidaten is. Vanwege zijn vermissing is de bekendmaking van de uitslag uitgesteld.

De verdwijning van Smits Alvarez is volgens Hinloopen een complete verrassing. "Dit heeft niemand zien aankomen.""Hinloopen kan niet uitsluiten dat het raadslid de vierduizend euro heeft opgenomen. "Het is niet te zeggen of hij dat heeft gedaan, dat is giswerk." Sinds donderdag heeft niemand wat van Smits Alvarez vernomen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.