[JL] Achtervolgers Eerste Divisie laten steken vallen

FC Eindhoven, FC Emmen, Willem II en De Graafschap hebben zaterdag punten laten liggen in de achtervolging op koploper FC Dordrecht in de Eerste Divisie. Eindhoven en Emmen speelden met 2-2 gelijk, Willem II en De Graafschap scoorden niet: 0-0. Willem II en Eindhoven staan nu twee punten achter Dordt, Emmen drie en De Graafschap vier.

Eindhoven leek in eigen huis te gaan winnen van Emmen, maar Wouter Weghorst scoorde in de slotfase de 2-2. Roland Bergkamp had Emmen in de eerste helft op voorsprong gezet, maar een door Jasper Waalkens benutte penalty betekende een 1-1 ruststand. Anthony van der Hurk scoorde de 2-1. Diep in de slotfase moest Emmen met tien man verder nadat Tim Siekman zijn tweede gele kaart had gekregen.

Willem II - De Graafschap eindigde ook in een remise. Beide ploegen kregen in Tilburg kansen op meer, maar slaagden er niet in die kansen ook te verzilveren.

Excelsior won met 2-1 van Almere City FC. Lars Veldwijk scoorde na rust twee keer voor de Kralingers. Cees Toet zorgde vervolgens voor de aansluitingstreffer, maar de Flevolanders konden geen punt meer pakken. Excelsior staat nu tiende, Almere zestiende.

FC Oss ging in eigen huis onderuit tegen VVV-Venlo: 2-1. Guyon Philips zette de Ossenaren op slag van rust wel op 1-0, maar vlak daarna maakte Leon de Kogel vanaf de strafschopstip al gelijk. In de tweede helft drukten de bezoekers door. Yuki Otsu kroonde zich tot matchwinnaar. Oss blijft door de nederlaag laatste in de Eerste Divisie, VVV staat zevende.