Brazilië wint eenvoudig van Zuid-Korea

Brazilië heeft Zuid Korea in een oefenduel simpel opzij gezet. Door goals van Neymar en Oscar wonnen de bezoekers met 0-2. Brazilië maakte weinig indruk tegen Zuid-Korea, maar dat was ook niet nodig. De bezoekers waren simpelweg sterker. Drie minuten voor rust kwam Brazilië op voorsprong. Neymar verdiende een vrije trap en schoot die zelf binnen: zijn 27e interlanddoelpunt. Doelman Jung zag er niet goed uit bij de goal.

In de tweede helft werden de Aziaten niet veel gevaarlijker en Brazilië hoefde zich niet maximaal in te spannen om het vriendschappelijke duel te winnen. De Zuid-Amerikanen lieten de bal rustig rond gaan en kwamen drie minuten na rust op 0-2, toen Paulinho met een fraaie pass Oscar bediende, die omspeelde Jung en schoot de bal in het lege doel: 0-2.

Luiz Felipe Scolari begon teleurstellend aan zijn tweede periode als bondscoach van de Braziliaanse ploeg, maar in de laatste maanden is de WK-gastheer toch prima bezig. Van de laatste tien interlands heeft Brazilie er nu negen gewonnen. Alleen tegen Zwitserland ging het mis, op 14 augustus van dit jaar (1-0). Aankomende dinsdag oefent Brazilië weer, dan tegen Zambia.