Flecha: "Ik stop met een glimlach"

Juan Antonio Flecha kijkt uit naar zijn laatste optreden in het wielerpeloton. De 36-jarige Spaanse renner van Vacansoleil-DCM kondigde zondag zijn afscheid aan. Hij rijdt met de Ronde van Peking zijn laatste wedstrijd. "Ik hou van deze sport en neem afscheid met een grote glimlach. Ik weet zeker dat wielrennen een groot onderdeel van mijn toekomstige leven blijft”, aldus Flecha.

Teammanager Daan Luijkx is Flecha dankbaar voor zijn tijd bij de Nederlandse ploeg. "We vroegen Juan Antonio bij ons team vanwege zijn ervaring en omdat hij een seizoen lang op een constant hoog niveau koerst. Vanaf de eerste bijeenkomst in november was hij van immense waarde. Hij deelde zijn ervaringen, toonde leiderschap en was een voorbeeldprof. Zijn manier van koersen en ingesteldheid was een perfecte match met ons team."
 
Ook Flecha is tevreden over zijn laatste seizoen: "Ik heb kunnen koersen zoals ik wou in de wedstrijden die me liggen. Ondanks dat ik geen grote overwinning boekte was ik zeer constant en ik denk dat dit dan ook een van mijn beste seizoenen was. Nu de fiets aan de haak hangen, geeft me de kans met goede herinneringen aan mijn laatste jaar terug te kijken op mijn carrière.”