[MLB] Pittsburgh Pirates nemen revanche op de St. Louis Cardinals

De Pittsburgh Pirates hebben revanche genomen door de St. Louis Cardinals met 1-7 te verslaan. De eerste wedstrijd tussen beide teams eindigde in 7-1 voor de Cardinals.

Zo trekken de Pirates de stand weer gelijk na een slechte start in de Division Series. Daar waar de Cardinals in de eerste wedstrijd slechts één inning nodig hadden om de wedstrijd op slot te gooien, moesten de Pirates het hebben van meerdere innings. De eindscore kwam tot stand over vijf innings, waarin Pittsburgh meerdere malen runs pakte. De Cardinals zetten daar slechts één run in de vijfde inning tegenover. 

Atlanta Braves – Los Angeles Dodgers

De Atlanta Braves hebben vannacht met 4-3 gewonnen van de Los Angeles Dodgers. Hiermee trokken ook zij de stand gelijk naar 1-1 in de series. De Braves stonden tot de achtste inning met 4-1 voor, maar zagen de Dodgers nog gevaarlijk terug komen. De defensie bleek echter sterk genoeg om de Dodgers slechts op twee runs te houden en zo de overwinning uit het vuur te slepen. 

Boston Red Sox – Tampa Bay Rays

De tweede wildcard winnaar, de Tampa Bay Rays, zijn overrompeld door de koploper van de American League, de Boston Red Sox. In Boston versloegen de Red Sox de Rays met liefst 12-2. 
Opvallend was dat de Red Sox slechts in drie innings aan scoren toe kwamen, namelijk de vierde, vijfde en achtste. Daarin scoorden ze echter zoveel runs dat er voor de Rays geen houden aan was. Daarmee maakten de Red Sox hun favorietenrol waar. Om 23.30 uur Nederlandse tijd staat de tweede game in deze serie op het programma.

Detroit Tigers – Oakland Athletics

De Detroit Tigers hebben een voorsprong genomen in hun serie tegen de Oakland Athletics. De Tigers wonnen met 3-2. De Tigers scoorden de drie runs al in de eerste inning. Een tijd lang leek het erop alsof dat de enige runs zouden zijn die het publiek te zien kreeg, maar in de achtste inning deden de Athletics nog wat terug. Het mocht echter niet baten want het bleven slechts bij twee runs.