[JL] Koploper FC Dordrecht boekt weer eens zege

Na drie wedstrijden zonder overwinning heeft koploper FC Dordrecht weer eens gewonnen in de Jupiler League. De ploeg van coach Harry van der Ham zegevierde vrijdagavond in eigen stadion met 4-3 over Telstar. Dordrecht gaat nu met 23 punten aan de leiding, maar kan later dit weekeinde achterhaald worden door Willem II.

Paul Gladon schoot Dordrecht al snel op voorsprong, maar Diangi Matusiwa maakte nog in de eerste helft de gelijkmaker. Na rust liep Dordrecht via Giovanni Korte (twee treffers) en Adnan Alisic uit naar 4-1. De tegentreffers van Shabir Isoufi en Daryl van Mieghem kwamen te laat om de zege van Dordrecht nog in gevaar te brengen.

Ook FC Eindhoven herstelde zich eveneens van drie wedstrijden zonder overwinning. In eigen huis werd met 3-2 gewonnen van FC Den Bosch. Anthony van den Hurk was met twee treffers de grote man.

De Limburgse derby tussen Fortuna Sittard en MVV werd gewonnen door de bezoekers: 0-1. FC Volendam won met 3-1 van FC Oss, terwijl Almere City FC en VVV-Venlo een remise overeenkwamen: 2-2.