sc Heerenveen belt met KNVB over 'knollenveld' ADO

SC Heerenveen heeft gisteren contact opgenomen met de KNVB over de belabberde staat van de grasmat van ADO Den Haag. Zaterdag spelen de Friezen de uitwedstrijd in Den Haag en directeur Gastin Sporre is er verre van overtuigd dat er op het 'knollenveld' veilig te voetballen is. 

Volgens Sporre gaat de competitieleider van de Nederlandse voetbalbond bekijken of het Haagse veld voetbalwaardig is. "Je moet er toch niet aan denken dat er gewonden vallen", aldus Sporre in de Leeuwarder Courant."

"We moeten veldverwarming hebben om in de winter te kunnen spelen en het drainagesysteem moet op orde zijn. Maar als de KNVB nu vindt dat er wel kan worden gespeeld op iets dat half weiland en half zandbak is, dan wordt er een nieuwe norm gesteld. Je mag toch verwachten dat dat KNVB erop toeziet dat de velden er ordentelijk bij liggen."

ADO won gisteren mede als gevolg van het belabberde veld met 2-1 van Vitesse, dat daardoor de kans op de koppositie verspeelde. Trainer Peter Bosz van de Arnhemmers noemde het veld "levensgevaarlijk om op te spelen". Scheidsrechter Braamhaar vond het veld wel goed genoeg.

Door problemen met het drainagesysteem zag de grasmat van het Kyocera Stadion er uit als een toendravlakte vol zanderige groeven. In verband met het WK hockey volgend jaar, is er onder het speelveld een slecht doorlatende laag aangebracht.