iOS 7 sneller omarmd dan voorloper

iPad- en iPhone-bezitters stappen sneller over op het nieuwe besturingssysteem dan voorheen. iOS 7 is binnen drie dagen op meer dan tweehonderd miljoen apparaten geïnstalleerd. De voorganger bleef in zijn eerste weekend steken op honderd miljoen installaties.

De lancering van iOS 7 ging niet zonder slag of stoot. Het besturingssysteem werd wereldwijd in 24 uur gefaseerd uitgerold, maar desondanks konden servers van Apple de vraag niet altijd aan. Hierdoor moesten sommige consumenten langer wachten op de update.

Het nieuwe besturingssysteem is de eerste grote cosmetische update van het bekende iPhone-menu sinds de eerste versie van de telefoon in 2007 op de markt kwam. Via een uitschuifbaar menu kunnen gebruikers de bluetooth- of wifiverbindingen en de vliegtuigfunctie aan- en uitzetten.

Inhoudelijk lijkt iOS 7 voor minder problemen te zorgen dan zijn voorganger. De vorig jaar uitgebrachte update iOS 6 zorgde voor problemen. Apple en Google vernieuwden hun samenwerkingsverband niet, waardoor Youtube en Google Maps niet standaard als app binnen het besturingssysteem werden geleverd. Vooral Apples eigen navigatie-app kreeg veel kritiek te verwerken vanwege de gebrekkige kwaliteit.

Het besturingssysteem iOS 7 werkt op de iPad 2 en nieuwere versies van het tablet of de iPhone 4 en nieuwere versies.