Krol aangesteld als interim-bondscoach Tunesië

Ruud Krol moet Tunesië naar het WK in Brazilië van volgend jaar leiden. De 64-jarige trainer is benoemd tot interim-bondscoach, meldt de Tunesische voetbalbond. De Noord-Afrikanen treffen Kameroen in oktober en november in een beslissende play-offronde.

Krol is voor twee maanden aangesteld en gaat zijn nieuwe baan combineren met het trainerschap van het Tunesische CS Sfaxien. Daar is hij sinds vorig jaar trainer.

De Amsterdammer volgt de opgestapte Nabil Maaloul op. Die nam ontslag als bondscoach na de 2-0 thuisnederlaag tegen Kaapverdië van anderhalve week geleden. Omdat Kaapverdië, dat zich door de zege voor de play-offs had geplaatst, een niet-speelgerechtigde speler had opgesteld, besloot de FIFA het land uit de WK-kwalificatie te halen. Tunesië profiteerde van de misstap en neemt de plek van Kaapverdië in.

Krol heeft al enige ervaring in Noord-Afrika. In 1996 was hij voor korte tijd bondscoach van Egypte, waar hij ook topclub Zamalek trainde. Als voetballer was hij actief voor onder meer Ajax, waarmee hij driemaal de Europa Cup 1 won. Met Oranje verloor hij in de jaren zeventig twee WK-finales.