Nog drie jaar lang nieuwe spellen voor Xbox 360

Gamers met een Xbox 360 kunnen nog drie jaar nieuwe spellen verwachten voor de in 2005 uitgebrachte spelcomputer. Er zijn nog zeker honderd spellen in de maak, waaronder het managementspel Zoo Tycoon en het avonturenspel Fable Anniversary. Dat zei Microsoft/topman Yusuf Mehdi tegenover investeerders tijdens de Citi Global Technology Conference.

Op dit moment is de Xbox 360 volgens Mehdi erg winstgevend. Dit komt onder meer door de dalende productiekosten en het enorme aanbod aan spellen. Dat zou de Xbox 360 interessant maken voor een breed publiek.

De productie van de inmiddels bijna acht jaar oude spelcomputer komt ergens in 2016 stil te liggen. Tegen die tijd is de nieuwe Xbox One, die in november op de markt moet verschijnen, drie jaar verkrijgbaar. Hiermee kiest Microsoft een zelfde beleid als Sony, dat de Playstation 3 naast de Playstation 4 laat bestaan.

De Xbox 360 is wereldwijd 78,3 miljoen keer verkocht. Dat is iets minder dat de Playstation 3, waarvan 78,8 miljoen exemplaren over de toonbank zijn gegaan. Nintendo is met de Nintendo Wii, met bijna honderd miljoen verkochte spelcomputers, het meest succesvol.