[JL] Veerkrachtig Jong Ajax velt Jong PSV, Dordrecht blijft koploper

Jong Ajax had maandagavond tegen Jong PSV aan één helft genoeg. De Amsterdammers bogen in het Philips Stadion een 2-0 achterstand om: 2-4. Direct na de aftrap kregen de bezoekers een grote kans om de score te openen. Przemysław Tytoń verkwam een tegendoelpunt en nog geen twee minuten later lag de bal aan de andere kant in het netje.

Mohamed Rayhi opende de score voor het Eindhovense beloftenteam. Florian Jozefzoon stoomde op aan de rechterkant en gaf de bal voor. Bij de tweede paal kon de dribbelaar met Marokkaanse roots de bal makkelijk intikken.

Daar bleef het niet bij. Na tien minuten verdubbelden PSV de score. Ruben Betancourt kon een voorzet van Santiago Arias van dichtbij intikken: 2-0. De thuisploeg was in het resterende deel van de eerste helft veel sterker dan de Amsterdammers, maar het vergrote de score niet. Koch miste in de 45' minuut nog een penalty.

In de tweede helft kwam er een heel ander Ajax uit de kleedkamer. In de 50' minuut is het Dejan Meleg die de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam. Nog geen vijf minuten later maakte Stanislav Lobotka gelijk. De jonge Amsterdamse formatie oogde een stuk feller.

Na ruim een uur spelen is het Meleg die de bezoekers zelfs op voorsprong zet: 2-3. De middenvelder nam de bal knap met de hak mee en passeerde doelman Tyton. In de 73' minuut maakte Fabian Sporkslede de comeback compleet. Vanaf de strafschopstip scoorde hij de 2-4, tevens de eindstand.

FC Dordrecht blijft ook na zes speelronden de trotse koploper van de eerste divisie. De ploeg van trainer Harry van den Ham won in blessuretijd met 1-2 bij De Graafschap. Erixon Danso was niet voor het eerst dit seizoen beslissend voor de Schapenkopen door beide doelpunten voor zijn rekening te nemen.

De Dordtenaren waren voor rust voetballend de betere ploeg. Toch kreeg de thuisploeg de eerste kansen. Piotr Parzyszek maaide vlak voor het doel volledig over de bal heen. FC Dordrecht had moeite om het doel van De Graafschap te vinden en mocht zelf blij zijn dat een schot van Jerry van Ewijk maar net over zeilde. Danso was de meest dreigende speler van FC Dordrecht, maar ook hij kon het verschil nog niet maken.

Vlak na rust kwam De Graafschap op voorsprong. Van Ewijk knalde de bal in de kruising. De gasten leken heel even aangeslagen, maar het herstel volgde snel. Giovanni Korte pegelde tegen de lat, waarna de attente Danso in de rebound binnenkopte: 1-1.

De fase daarna was een stuk rommeliger, maar beide ploegen gingen vol voor de winst. In de spannende slotfase was Van Ewijk dichtbij voor De Graafschap en Danso wederom voor FC Dordrecht. Nathan Kabasele kreeg vervolgens een enorme kans om De Graafschap aan de winst te helpen, hij faalde. Dat deed Danso niet aan de andere kant. In blessuretijd schonk hij zijn ploeg met alweer zijn zesde competitietreffer de winst: 1-2.

FC Dordrecht heeft zestien punten uit zes duels. Drie meer dan de naaste concurrenten VVV-Venlo, Telstar en Eindhoven. De Dordtenaren hebben uitzicht op de eerste periodetitel.