TiŽsto niet langer 's werelds best verdienende dj

Tiësto is niet langer de best betaalde dj ter wereld. De Nederlander verdiende vorig jaar zo'n 32 miljoen dollar, rekende het Amerikaanse zakenblad Forbes uit. Daarmee legt Tiësto het af tegen de Schot Calvin Harris, die 46 miljoen dollar bij elkaar harkte.

Tijs Verwest, beter bekend als Tiësto, voerde het lijstje van Forbes vorig jaar nog aan. Toch heeft Verwest geen klagen, volgens het zakenblad verdiende hij het afgelopen jaar tien miljoen dollar meer dan het voorgaande jaar. "In Amerika is dance booming", vertelt Tiësto aan Forbes.

Dat merkt ook Harris, die scoorde met nummers met Rihanna en Ellie Goulding. "De vlucht die dancemuziek de laatste drie jaar heeft gemaakt is astronomisch. Ik had het geluk dat ik op het juiste moment op de juiste plek was."

Harris en Tiësto blijven grote namen voor als David Guetta, die met dertig miljoen op de derde plek staat, en Swedish House Mafia. Het Zweedse trio, dat in maart zijn laatste optreden verzorgde, verdiende volgens Forbes 25 miljoen dollar. Deadmau5 maakt de top vijf compleet, hij mocht het afgelopen jaar 21 miljoen dollar bijschrijven op zijn bankrekening.

Tiësto is niet de enige Nederlander die zich tot de tien best betaalde dj's ter wereld mag rekenen. Afrojack staat dit jaar op de zevende plek met achttien miljoen dollar. Vorig jaar stond Nick van de Wall met negen miljoen op de negende plek. Afrojack blijft Armin van Buuren net voor, hij verdiende het afgelopen jaar zeventien miljoen dollar en staat op de achtste plaats.

Forbes publiceert geregeld lijstjes over de inkomsten van sterren. Voor de lijst met best betaalde dj's gebruikte het zakenblad onder meer gegevens van concertorganisatoren. Ook wordt muziek- en merchandiseverkoop meegerekend. Verder raadpleegt Forbes promotors, managers, advocaten en in sommige gevallen de artiesten zelf.