Mertens: "Paar keer naar adem happen"

Dries Mertens moet een paar tandjes bij schakelen om aan te haken bij Napoli. De Belg maakte zes weken geleden de overstap van PSV. "Sinds mijn verhuizing naar Italië merk ik pas hoe lang ik in Nederland heb gezeten", zegt Mertens tegen Gazet van Antwerpen.

De Rode Duivel mocht vorige week zaterdag een helft meedoen in het oefenduel met Arsenal. De wedstrijd eindigde onbeslist (2-2). "Ik heb toch een paar keer naar adem moeten happen", aldus de ex-PSV'er.

Mertens krijgt in Napels met de nodige concurrentie te maken. Trainer Rafael Benitez heeft ook nog Lorenzo Insigne en José Callejón in zijn selectie. De Belg ziet het als een uitdaging. "De keuze voor Napoli was een weloverwogen beslissing", aldus Mertens, die zich met het oog op het WK in Brazilië ook geen zorgen maakt.

"Ik heb geen angst om de selectie voor het WK van volgend jaar mis te lopen, mocht ik een paar keer op de bank zitten. De bondscoach kent mij goed genoeg om te weten waartoe ik in staat ben", besluit de oud-speler van AGOVV Apeldoorn, FC Utrecht en PSV. Mertens tekende deze zomer voor vijf jaar bij de Italiaanse club.