Hogenkamp strandt in kwartfinale Båstad

Voor Richel Hogenkamp is de kwartfinale van het tennistoernooi in Båstad het eindstation geworden. De 21-jarige Doetinchemse moest vandaag met 6-2 en 6-3 haar meerdere erkennen in de Tsjechische Klara Zakopalova, de nummer drie van de plaatsingslijst. Hogenkamp was op het Zweedse gravel voor het eerst tot de laatste acht van een WTA-toernooi doorgedrongen.

Hogenkamp had eerder in het toernooi twee tophonderdspeelsters verslagen, maar kon tegen de mondiale nummer 31 niet nog een keer voor een verrassing zorgen. Ze nam weliswaar een 2-1 voorsprong, maar verloor daarna vijf games op rij.

In het tweede bedrijf leverde Hogenkamp meteen haar service in, maar ze brak direct terug. Zakopalova noteerde in de zevende game echter opnieuw een break en deed dat bij 5-3 nogmaals, waarmee ze de wedstrijd eenvoudig in haar voordeel beslechtte.

Ondanks haar nederlaag kan Hogenkamp terugkijken op een geslaagd toernooi. Vrijwel zeker gaat de huidige nummer 278 van de wereld een flinke sprong op de wereldranglijst maken.