Hingis opgenomen in Hall of Fame

Oud-tennisster Martina Hingis is in het Amerikaanse Newport opgenomen in de International Tennis Hall of Fame. De inmiddels 32-jarige Zwitserse weet zich in goed gezelschap, want ook Steffi Graf, John McEnroe, André Agassi, Boris Becker, Monica Seles en Pete Sampras hebben er een plaatsje gekregen.

Hingis wist in haar carrière in totaal 43 WTA-titels in het enkelspel te veroveren. De Zwitserse zegevierde in de Grand Slams driemaal op de Australian Open en won Wimbledon en de US Open eenmaal. Op Roland Garros bereikte ze tweemaal de finale. In het dubbelspel won ze wel alle Grand Slams. De voormalig nummer een van de wereld stopte in 2003 voor de eerste maal met tennis vanwege aanhoudend blessureleed. Ze keerde daarna terug, maar stopte in 2007 wederom nadat ze betrapt was op het gebruik van cocaïne.

Hingis is vereerd met de erkenning die ze gekregen heeft. "Dank je tennis, je gaf me alles. Ik heb geen woorden om uit te leggen wat ik voel. Je gaf me een plek voor de eeuwigheid. Om toegelaten te worden tot de International Hall of Fame is een geweldige eer. Het is absoluut een voorrecht om toe te treden een dergelijk select gezelschap van tennisiconen."