Schleck voelt zich gedumpt door Radioshack

Fränk Schleck vindt het onbegrijpelijk dat er voor hem geen plaats meer is bij Radioshack. De 33-jarige Luxemburger kreeg gisteren te horen dat hij na zijn dopingschorsing niet terug hoeft te keren. "Ik begrijp het met de beste wil van de wereld niet. Maar ik moet het accepteren", zei hij tegen de Luxemburgse krant Wort.

Schleck werd vorig jaar tijdens de Tour de France betrapt op het gebruik van xipamide, een vochtafdrijvend middel. Hij mag op 14 juli weer koersen. "Hoe valt het uit te leggen dat ik elf maanden geschorst ben en tien dagen voordat ik weer mag fietsen geen deel meer uitmaak van het team?", vraagt hij zich af.

In het kielzog van Fränk lijkt ook jongere broer Andy, momenteel kopman in de Ronde van Frankrijk, te vertrekken bij Radioshack. "In 2014 keer ik terug, met Andy aan mijn zijde", verklaart de oudste Schleck. "Ik was erg gemotiveerd om terug te keren in het peloton en ben niet van plan mijn carrière te beëindigen."

De winnaar van de Amstel Gold Race van 2006 heeft altijd beweerd dat het verboden middel niet met opzet in zijn lichaam is gekomen.