FIA legt teams nieuwe bandenregels op

Autosportfederatie FIA wil er alles aan doen om de problemen die de Formule 1-coureurs op Silverstone tegenkwamen uit te bannen. Vorige week klapten in Engeland bij diverse coureurs de linker achterband. Om dit te voorkomen zijn dit weekend op de Nürburgring extra veiligheidsmaatregelen van kracht.

Zo mogen de teams de achterbanden niet meer omwisselen. Door de linker band rechts te plaatsen en de rechter band links werd een klein prestatievoordeel behaald, maar op Silverstone bleek dat het risico's met zich meebracht. De banden zijn namelijk asymmetrisch ontworpen, waardoor deze als ze andersom gebruikt worden de krachten mogelijk niet aan kunnen.

Daarnaast heeft de FIA een minimale bandendruk opgelegd. Zo moet de begindruk voor zowel de voor- als achterbanden minimaal zestien pound-force per square inch (1,10 bar) zijn. Gedurende een run loopt dit voor de voorbanden op naar twintig psi (1,38 bar) en voor de achterbanden naar negentien psi (1,31 bar). Verder mogen de voorbanden maar tot vier graden schuin gezet worden en de achterbanden tot 2,5 graden.