'Van der Hoorn krijgt aanbieding van Ajax'

Ajax heeft Mike van der Hoorn een contractvoorstel gedaan voor vier jaar. De 20-jarige verdediger heeft toestemming van zijn huidige club FC Utrecht om te onderhandelen met de Amsterdammers. Dat meldt De Telegraaf dinsdag. Ajax ziet in Van der Hoorn, die in Utrecht nog drie jaar vastligt, een mogelijke vervanger van Toby Alderweireld als die vertrekt.

FC Utrecht-directeur Wilco van Schaik heeft gesproken met Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax. "Wij hebben Overmars heel duidelijk gezegd wat we Mike waard vinden en Ajax heeft dat ook gedaan. Dat verschil moet overbrugbaar zijn, denken we beiden. Dus dan mogen club en speler van ons met elkaar praten. Dan komt er ook snel duidelijkheid."

Volgens de krant hebben Frank de Boer en Jaap Stam, die de verdedigers individueel traint, voldoende vertrouwen in Van der Hoorn. De rechtspoot wordt beoordeeld op de 31 eredivisiewedstrijden, plus vier play-offduels en niet op duels op het jeugd-EK met Spanje en Italië. Van der Hoorn maakte in beide wedstrijden een persoonlijke fout, waardoor Oranje een tegentreffer incasseerde.

FC Utrecht heeft al ingespeeld op een mogelijk vertrek van Van der Hoorn. Kees Luijckx, die voorlopig meetraint bij de Domstedelingen, wordt gezien als een geschikte opvolger.