Maldonado: "Rijstijl Bottas past beter bij FW35"

Het Formule 1-seizoen 2013 valt tot nu toe tegen voor Williams. Er werd nog geen enkel punt gescoord en de meer ervaren Pastor Maldonado wordt regelmatig om de oren gereden voor Valtteri Bottas. Volgens de Venezolaan komt dat doordat hij worstelt met de FW35.

"We hebben verschillende rijstijlen, hij rijdt erg netjes en gaat zeer gelijkmatig met de auto om, zo doe ik het niet. Ik stop er veel energie in en hiermee was ik vorig jaar erg snel. Ik voel me nu traag, omdat ik door de limieten van de auto niet hetzelfde kan doen als vorig jaar."

Maldonado won vorig seizoen de Grand Prix van Spanje, maar dit jaar kan de Venezolaan door de mindere balans van de auto minder agressief rijden. "De auto rijdt prima als je langzaam rijdt en er niet teveel energie in stopt. Bij mijn rijstijl past meer hard remmen en meer smijten met de bolide, maar wanneer ik dat probeer werkt dat niet. De auto is voorspelbaar, maar de voorkant werkt niet met de achterzijde samen."

Williams werkt hard aan het oplossen van de problemen. Het team is volgens hoofd race-engineer Xevi Pujolar de goede weg ingeslagen en verwacht dat beide coureurs van de gekozen oplossingsrichting zullen profiteren.